Дівочі секретики

Фух, локдаун закінчився! Щоправда, карантинні реалії тривають. Карантин карантином, але дбати про себе потрібно завжди. А щоб це було легше робити, ось — одні з кращих щоденних порад догляду за собою.
Розпочинай ранок правильно! Не з кави, а зі стакана води з лимоном. Не забувай і про зарядку, яка допоможе збадьоритися. Лише після смачного сніданку вирушай на роботу чи навчання, слухаючи улюблену радіостанцію або плейлист. Гарний настрій та заряд енергії протягом дня гарантований.
Доглядай за собою комплексно! Звичайно, що робити маски чи прикладати патчі — дуже просто та легко. Але це — не ефективно без правильного харчування, регулярного перебування на свіжому повітрі, здорового сну (не менше 6 годин).
Знайди свій аромат! Не полінуйся знайти той аромат парфумів, який одразу запам’ятається людям. Але це не означає, що він повинен мати специфічний запах, а навпаки, розкрити особистість і доповнити створений образ.
Регулярно оновлюй зачіску! Фахівці рекомендують оновлювати її раз на два місяці, попри довжину волосся. Адже це допоможе йому мати здоровий вигляд. Та й волосся не зуби — відросте.
Доглядай за тілом правильно! Захотіла підтягнутий животик? Знай, що качання пресу не спалює жир, а навпаки, збільшує його в об’ємі. Для досягнення бажаного результату потрібно втягувати живіт і напружувати м’язи. Спалювати жир на стегнах допомагають махи, на ікрах — розтяжка, а для ніг — піша хода. А для того, щоб м’язи качалися пропорційно та гарно, виконуй потрібні вправи 2-3 рази на тиждень. Не лінуйся!
Завжди вмивайся перед сном! Жодна втома не виправдає небажання змити макіяж перед сном. Ця процедура — обов’язкова, бо шкіра з часом матиме блідий колір, з’являться вугрі та розширені пори. Бережи обличчя!
Сон — у пріоритеті! Якщо на годиннику за північ, а потрібно помити голову чи зробити манікюр, то завжди обирай сон. Адже всі недоліки можна приховати: волосся укласти гелем чи сховати під шапку, нігті вкрити прозорим лаком по дорозі на роботу тощо. Але ніхто і ніщо не приховає втомлене обличчя і поганий настрій. Завжди висипайся!
Дбай про емоційне здоров’я! Перш ніж оцінювати чуже життя, запитай у себе: «А це взагалі моя справа?» Тому краще промовч і використай час із користю. Не витрачай час та емоції на неадекватну людину, якщо за це не платять гроші. Під час суперечки народжується не істина, а мігрень. Найкращий вихід: вчасно сказати: «Так! Як скажеш». Фраза допоможе
зекономити не тільки час і нерви, а й гроші, які після тривалої суперечки, можливо, доведеться витрати на похід до психолога. Кілька проведених днів на самоті допомагають краще, ніж бази відпочинку.
Розставляй пріоритети! Між печивом та фруктами обери яблуко. А ще краще — стакан води, але тільки не перед сном. Бо зранку твоє обличчя виглядатиме так, немов покусали бджоли. Якщо стоїть вибір між бурхливим романом і можливістю заробити гроші, то краще обери другий варіант. Це врятує від страждань і поповнить гаманець. Запам’ятай, що жоден чоловік не заслуговує твоїх мук у незручних туфлях.
Ти в себе одна така. Тому дбай про власне тіло та здоров’я. Щастя й гармонія завжди будуть присутні у твоєму житті.
Підготувала Інна Жур