РОМАН ШАПРАН — ВІЦЕ-ЧЕМПІОН СВІТУ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ СЕРЕД МОЛОДІ

РОМАН ШАПРАН — ВІЦЕ-ЧЕМПІОН СВІТУ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ СЕРЕД МОЛОДІ

\"РОМАНВихованець Олександра Дідовця, сімнадцятирічний Роман Шапран із с. Слобода-Романівська Новоград-Волинського району здобув звання віце-чемпіона світу з гирьового спорту серед юнаків. У турнірі, в якому взяли участь юнаки й дівчата 1993-95 років народження, Роман поступився лише співвітчизнику з Полтавщини. Змагання відбулися 13-15 травня, у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині.
— Цього разу чемпіонат світу проводився в окремих вправах. Оскільки Роману краще дається ривок гирі, — ми заявилися саме в цей вид програми, — розповідає тренер Олександр ­Миколайович.
Як з’ясувалося згодом, спортсмен із Новоград-Волинщини вважався одним із фаворитів. Принаймні, в очах свого тренера.
— Реально зваживши шанси, ми прийшли до висновку, що програма мінімум на ці змагання — потрапити у призери. А як саме розподіляться місця у трійці, — покаже безпосередня боротьба на помості, — радіючи за гарний виступ свого вихованця, зізнався Дідовець.
Виконавши ривок із 24-кілограмовою гирею 169 разів, Роман забезпечив собі друге місце. Хоча, як каже юнак, його максимальний результат у спокійній обстановці, на тренуваннях, — 210 підйомів.— Багато тренувався, цілеспрямовано готувався до цих змагань. Тож, тепер задоволений результатом, — був небагатослівним сам спортсмен.У цьому чемпіонаті світу, що водночас став першою світовою першістю для студентів, взяли участь представники п’яти країн. «Річ у тім, що в багатьох країнах гирьовий спорт зараз досяг певного розвитку тільки на дорослому рівні. Щодо молоді, то лише розпочинається становлення. Виняток, звісно, складають Україна, Росія та Білорусь, де гирьовий спорт був і залишається традиційним», — зазначив Олександр Дідовець.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА