НА «КВІТУЧОМУ ПОЛІССІ» — ПЕРЕМОГЛИ ЗВЯГЕЛЬЧАНКИ

Цього року наше місто, як ніколи, було квітучим та різнобарвним — двори, дворики і вулиці просто рясніли квітами з ранньої весни і до осені. Ще й зараз тривожно палахкотять жоржини, хризантеми, сонечками ясніють чорнобривці. І все це додає Новограду-Волинському особливого святкового настрою, незабутньої своєрідної аури, краси і гармонії. А розпочався такий активний розквіт п’ять років тому, коли ініціаторами естетичних змін виступили активістки міської жіночої організації, започаткувавши конкурс «Моє квітуче місто». Прекрасній половині людства властиво створювати красу, тож і не дивно, що саме жіноцтво втілює у життя протягом всіх цих років неординарну за задумом ідею.
З кожним роком масштаби цього конкурсу збільшуються, до нього приєднуються все нові учасники, і всі заходи, які проводяться у масштабах «Мого квітучого міста», стають все більш масовими.
Цьогоріч особливо запам’ятався новоград-волинцям квітковий карнавал, що проводився у дні «Лесиних джерел». Розпочинався він святковою ходою центральними вулицями міста. Заквітчані жінки та дітвора, неначе величезний букет розмаїтих квітів, рухалися вулицями міста у карнавальних костюмах ромашок, троянд, волошок, соняшників, чорнобривців. Тут було представлено більшість освітніх закладів міста та ряд громадських організацій. Голова міської жіночої організації Тамара Сахненко у своєму виступі наголосила, що мета таких заходів — створення у місті особливої аури краси і гармонії. І потрібно пишатися тими майстринями, чиї руки створюють на землі таке неповторне і довершене полотно з живих квітів.
А на підведенні обласного конкурсу «Моє квітуче Полісся», яке відбулося 17 вересня, голова обласної жіночої ради Тамара Олійник підкреслила, що новоград-волинська організація найбільш активно і неординарно впроваджує в життя основну мету таких конкурсів — зробити наші будні і свята красивішими і добрішими. Кожного року звягельчанки знаходять все більш цікаві елементи і деталі, які роблять такі заходи самобутніми і довершеними. Зокрема і квітковий карнавал став своєрідним відкриттям на рівні не лише міста, а й всієї області. Тож Новоград-Волинську міську організацію жінок, поза будь-якою конкуренцією, було визнано переможницею конкурсу «Моє квітуче Полісся».
Щиро хочеться побажати жінкам, які так щедро дарують землякам перлини своєї творчості, втілюючи її у квіткові мотиви та композиції, натхнення та успіхів у всіх найкращих починаннях!
Лариса ГЕМБАРСЬКА