У БРИГАДІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ

У БРИГАДІ ВИЗНАЧИЛИ КРАЩИХ СПОРТСМЕНІВ

У 30-ій механізованій бригаді пройшов огляд спортивно-масової роботи. Після виконання спортивних вправ почесне перше місце серед військовослужбовців виборов командир 2-ої механізованої роти 1-го механізованого батальйону, старший лейтенант Артем Дузинкевич. Ще 2003-го, під час проходження строкової служби у навчальному центрі «Десна», командування помітило у Артема здібності — не кожному під силу підтягуватися на перекладині 67 разів. Це дало змогу отримати звання кандидата в майстри спорту та потрапити в десятку кращих військових-спортсменів ЗСУ.
Під час огляду ще два військовослужбовці батальйону показали високі результати: командир відділення роти забезпечення 1-го механізованого батальйону, молодший сержант Андрій Десятка та старший солдат Дем’ян Прущин, стрілець 2-ої розвідувальної роти 1-го механізованого батальйону.
Андрій Десятка своїми спортивними уміннями завдячує викладачам фізичної культури ЗОШ №6 — подружжю Віктору Яковичу та Жанні Степанівні Ісакован. За зразкову службу він брав участь у складі миротворчого контингенту у Сьєра-Леоне, де захворів на тропічну малярію. Через цю непритаманну для українців хворобу лікарям довелося повертати прапорщика до життя після клінічної смерті. За час перебування в цій «алмазній» країні, нею тричі прокочувалася епідемія холери — через низький рівень життя місцевих жителів, котрі мешкають у нашвидкуруч збудованому житлі з глини та пальмового листя.
Попри те, що частина особового складу 30-ої ОМБР (67 військовослужбовців 1-го механізованого батальйону) перебуває з миротворчою місією у Косово під командуванням майора Олега Зубовського, їх колеги на Батьківщині не відстають. Вони — на гідному рахунку і завжди перші.
І.НАЗАРЧУК, в.о. заступника командира з виховної роботи в/ч А 0409