ДИСКВАЛІФІКУВАЛИ «АВАНГАРД»…

ДИСКВАЛІФІКУВАЛИ «АВАНГАРД»…

Новоград-Волинський футбольний клуб «Авангард» знято з першості аматорів 2011 року. Про це стало відомо 7 липня, коли до Федерації футболу Житомирської області надійшов лист від Асоціації аматорського футболу України. У листі, електронну копію якого розміщено на Інтернет-сайті фан-клубу «Авангард», зокрема, йдеться: «У всіх подальших матчах команді «Авангард» зараховано технічну поразку». Про причини такого рішення в тому ж таки листі жодним словом не мовлено.
Втім, із інших джерел стало відомо, що відсторонення Новоград-Волинського футбольного клубу від подальшої участі у чемпіонаті аматорів (нагадаємо, що до кінця групового етапу нашим залишалося зіграти всього два матчі) пов’язане із конфліктом федерацій футболу області, яких на Житомирщині від початку року діє аж дві.
Нещодавно «Авангард» провів матч на першість області під егідою федерації Опанащука, тоді як паралельно діюча федерація, під керівництвом Коцюбка є, нібито, більш легітимною з точки зору всеукраїнських футбольних чиновників… Вочевидь, вирішили покарати клуб за таке відступництво. Хоча це аж ніяк не в’яжеться із голосними заявами футбольного керівництва країни про розвиток цього виду спорту в регіонах, його популяризацію тощо. Як вже неодноразово було зауважено, стадіон у Новограді-Волинському часом збирає стільки вболівальників, що й деяким командам Прем’єр-ліги така підтримка не снилася. І ось маємо…
Між тим СК «Коростень» і ФК «Арсенал» (Житомир) теж, як і «Авангард», грають під крилом «невизнаної» обласної федерації, проте по відношенню до них нічого подібного не застосовують. Принаймні, такої інформації в ЗМІ немає.
l ФК «Авангард» продовжив боротьбу у чемпіонаті області домашньою грою проти команди Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи. Попри очікування легкої перемоги, адже в суперниках був відвертий аутсайдер (усі п’ять попередніх матчів житомирян завершилися поразками), новоградці довго тримали власних вболівальників у напрузі. Лише у другому таймі господарям поля вдалося “розмочити” рахунок. Автор дубля — Тимофій Диняк. У підсумку — 2:0. Нагадаємо, у цьогорічній першості області ФК «Авангард» поки що провів лише дві гри. В обох — здобув максимум очок.
Як стало відомо газеті, впродовж цього тижня відбулося декілька зустрічей між керівництвом, тренером і гравцями ФК «Авангард» та представниками міської влади і засновниками ФК «Звягель-750». Сторони намагаються домовитися про подальше фінансування міського футбольного клубу. Який це буде клуб — «Авангард» чи «Звягель» — наразі це питання в процесі обговорення.
Олег БРЮХАНОВ, фото Віктора ТИМОЩУКА