НОВОГРАД В ОБ’ЄКТИВІ

НОВОГРАД В ОБ’ЄКТИВІ

\"НОВОГРАДНещодавно, під час прогулянки містом, мою увагу, як і багатьох інших новоград-волинців, привернула фотовиставка на вітринах гастроному «Ювілейний». Перехожі з неприхованою цікавістю розглядали кольорові фото, на деяких, навіть, відшукуючи себе, своїх родичів і друзів. Та й не дивно, адже в об’єктив фотокамери дотепно й влучно потрапили найважливіші моменти громадського і спортивного життя міста: День Перемоги, День молоді, «Пробіг заради життя», Свято «моржів» у дитячому садку «Веселка», найрізноманітніші спортивні змагання: футбол, волейбол, бокс, армреслінг, настільний теніс… Відразу відчувається: фотограф — справжній прихильник фізичної культури й здорового способу життя.
\"НОВОГРАДІ я не помилилася. Олександр Стопичев, — автор та ініціатор «Звягеля спортивного»(саме таку назву носить фотовиставка) — Почесний працівник фізичної культури і спорту України, Голова ради ветеранів спорту Новограда-Волинського, вже більше 40 років працює на освітянській ниві. Фотографією Олександр почав захоплюватися ще у шкільні роки. Пізніше — тривалий час працював позаштатним фотокореспондентом у місцевій газеті «Лесин край», а рік тому придбав нову фотоапаратуру і знову всерйоз захопився репортажами.
Ідея виставки, за його ж словами, назріла вже давно, однак лише цьогоріч, на «Лесині джерела», за сприяння мера Володимира Загривого й міськвиконкому, багаторічний задум втілився у життя. Фотографії Олександр Анатолійович робив в Ужгороді, де натрапив на ще одну грандіозну подію — Міжнародний зліт байкерів — видовище, яке неможливо забути, а тим паче — не зафіксувати на фотокамеру! «Яка ж краса! Я там не міг відірватися, очі розбігалися: як фотографувати, кого фотографувати…»
\"НОВОГРАДУ майбутньому на Новоград чекають нові спортивні події, а отже, як обіцяє автор, — нові фотовиставки. І цілком ймовірно, що до наступного кадру потрапите саме ви. Тож посміхайтеся — вас знімають!
Уляна РОЗГОН, студентка I курсу напряму журналістика ІМВ НАУ
Фото О.СТОПИЧЕВА