НА ШЛЯХУ ДО ЖИТТЄВОГО УСПІХУ

НА ШЛЯХУ ДО ЖИТТЄВОГО УСПІХУ

СПІЛЬНИЙ ПРОЕКТ МІСЬКОГО ІНФОРМАЦІЙНО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ І ГАЗЕТИ «ЗВЯГЕЛЬ-ІНФОРМ»
Кожна дитина по-своєму неповторна. Хтось здібний до музики, образотворчого мистецтва, художньої праці, хтось — до математики, інші пишуть вірші, оповідання. Скільки дітей — стільки й здібностей, що залежать від особливостей людини, соціального оточення, сім’ї та школи.
В олімпіадах із базових дисциплін у 2010-2011 навчальному році у шкільному етапі взяли участь 6780 учнів (дехто спробував свої сили у двох та більше олімпіадах),
у міському етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад змагалися 570 учнів.

Понад 150 дітей було залучено до поглиб­леного вивчення навчального матеріалу у Школі «Обдарована дитина», де з ними працювали найкращі вчителі міста. За результатами роботи Школи було відібрано 95 кращих учнів, котрі представляли наше місто на обласному етапі. Юні новоград-волинці показали достойний результат — переможцями стали 38 учнів (у минулому році — 31).
19 переможців обласного етапу олімпіад підготовлено у гімназії, 14 — у колегіумі, у СШ №4 — 2, по одному — в ЗОШ №6 та №9.
У системі Малої академії наук у нашому місті щорічно до наукової роботи залучаються близько 50 старшокласників. Найкращі 27 юних науковців представляли свої роботи на обласному конкурсі-захисті, рівень учасників якого, зокрема звягельчан, за свідченням журі, був набагато вищий, ніж у попередні роки. За підсумками обласного етапу конкурсу, журі відзначило сім найкращих робіт юних науковців із Новограда (у минулому році таких робіт було п’ять). 4 автори найкращих робіт МАН навчаються у колегіумі, по одному — у СШ №4, ЗОШ №5 та гімназії.
Сьогодні інформаційно-методичний центр спільно з газетою «Звягель-Інформ» уп’яте поспіль реалізують проект «На шляху до життєвого успіху». За кожним ім’ям здібної дитини — ім’я педагога, ­котрий його готував, вкладав свої знання та педагогічний талант. Честь та шана талановитим учням та прекрасним вчителям!

П.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру управління освіти і науки


























































































































































































































































































































УЧЕНЬ РОКУ-2011

Кравчук Аліна, учениця колегіуму, переможець міського конкурсу «Учень року» в номінації «Інтелектуал року». Переможниця обласного етапу Всеукраїнського конкурсу прикладних досліджень «Новітній інтелект України» (гуманітарна сфера), багаторазова переможниця обласного етапу олімпіад: ІІ місце в олімпіаді з правознавства, ІІІ місце з історії та ІІІ місце з англійської мови.
Михальчук Дарія, учениця ЗОШ №9, переможниця міського конкурсу «Учень року» в номінації «Лідер року».
Котик Олена, учениця ЗОШ №6, переможець міського конкурсу «Учень року» в номінації «Творча особистість року», ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з географії.
Ворончук Наталія, учениця ЗОШ №5, переможець міського конкурсу «Учень року» в номінації «Спортсмен року». Багаторазова переможниця Всеукраїнських змагань — чемпіонатів і кубків України з карате: 7 других та 5 третіх місць, переможниця міжнародного турніру в категорії «індивідуальне куміте». Переможниця обласного конкурсу читців поезії імені Лесі Українки.

ПЕРЕМОЖЦІ ОБЛАСНИХ ОЛІМПІАД

Павлюк Ольга, учениця гімназії, І місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з фізики, ІІ місце з біології, ІІІ місце з математики та ІІІ місце з хімії.
Летушев Олександр, учень гімназії, І місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії.
  Вершиніна Вікторія, учениця колегіуму, І місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з польської історії.
Яцук Богдан, учень гімназії, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з математики.
Медведок Віталій, учень ЗОШ №8, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання, І місце в обласних змаганнях з греко-римської боротьби.
Горшкальова Марина, учениця колегіуму, ІІІ місце в обласному етапі Все­української олімпіади з польської мови та ІІІ місце з польської історії.
Голосова Катерина, учениця гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури.
Кравець Тетяна, учениця колегіуму, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури та ІІІ місце з біології.
Чепель Леонід, учень колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з фізики, ІІІ місце з хімії. І місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу прикладних досліджень «Новітній інтелект України» (економічна сфера).
Шевчук Яна, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання.
Гуменюк Юлія, учениця гімназії, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.
Рудюк Катерина, учениця гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з географії, ІІІ місце з історії та ІІІ місце з хімії.
Ліберда Михайло, учень ЗОШ №9, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з географії.
Дубас Христина, учениця колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання.
Колосович Ярослав, учень гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з історії.
Величко Владислав, учень гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з хімії.
Седлецька Яна, учениця гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.
Фільчук Катерина, учениця гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.
Коваленко Катерина, учениця гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.
Кирилюк Іван, учень СШ №4, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики.
Ткачук Олександр, учень гімназії, ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з астрономії.

ПЕРЕМОЖЦІ ІІ ТА ІІІ ЕТАПІВ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ УЧНІВ-ЧЛЕНІВ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

Ансіфорова Марина, учениця колегіуму, національна переможниця українсько-американської програми «Майбутні лідери. Акт у підтримку свободи. FLEX». ІІІ місце на ІІІ Всеукраїнському етапі та І місце на обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. Багаторазова призерка Всеукраїнських олімпіад: ІІІ місце в обласному етапі олімпіади з української мови та літератури,
ІІІ місце з російської мови та літератури та ІІІ місце з англійської мови.
Удовенко Ганна, учениця гімназії, І місце на ІІ обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови та ІІІ місце з англійської мови.
Музичук Інна, учениця СШ №4, І місце на ІІ обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. ІІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з географії.
Павлюк Вікторія, учениця колегіуму, ІІ місце на ІІ обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН. ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнської олімпіади з історії.
Степанюк Оксана, учениця колегіуму, ІІ місце на ІІ обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.
Загоруйко Максим, учень ЗОШ №5, ІІІ місце на ІІ обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.
Верхоланцев Дмитро, учень колегіуму, ІІІ місце на ІІ ­обласному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСІВ

Савчук Роман, учень колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу прикладних досліджень «Новітній інтелект України» (економічна сфера).
Щеколдін Максим, учень колегіуму, ІІ місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу прикладних досліджень «Новітній інтелект України» (економічна сфера).
Вознюк Валерія, учениця ЗОШ №5, ІІ місце в обласному конкурсі читців поезії імені Лесі Українки.
Солобчук Катерина, учениця ЗОШ №9, абсолютна переможниця обласного конкурсу «Поліські візерунки» та конкурсу «Веселковий дивосвіт».
ВасиленкО Олег, учень ЗОШ №10, абсолютний переможець обласного конкурсу «Водний транспорт», ІІ місце в змаганнях із судномодельного спорту.
Кравець Сергій, учень ЗОШ №3, переможець обласних змагань із найпростіших літаючих моделей, ІІІ місце в змаганнях з авіамодельного спорту та ІІІ місце в конкурсі «Повітряний транспорт».
Свінцицький Євген, учень СШ №4, переможець обласних змагань із найпростіших літаючих моделей, ІІ місце в змаганнях з авіамодельного спорту.
Кудрявцева Наталія, учениця ЗОШ №9, ІІ місце в обласному етапі конкурсу «Веселковий дивосвіт».
Орденат Володимир, учень ЗОШ №7, ІІ місце в обласних змаганнях з авіамодельного спорту та ІІІ місце в змаганнях із найпростіших літаючих моделей.
Іорданополов Ігор, учень ЗОШ №3, ІІІ місце в обласному конкурсі «Водний транспорт».
Горбарчук Віталій, учень ЗОШ №3, ІІІ місце в конкурсі «Водний транспорт» та ІІІ місце в змаганнях із судномодельного спорту.
Копчук Богдан, учень ЗОШ №7, абсолютний переможець обласної виставки «Поліські візерунки» та конкурсу «Космічні фантазії».
  Машевська Карина, учениця СШ №4, І місце на обласному конкурсі малюнків «Моє улюблене зимове свято».
Сітнова Богдана, учениця СШ №4, ІІ місце в обласному фестивалі-конкурсі вокального мистецтва «Кришталеві нотки».
Повторейко Людмила, учениця СШ №4, ІІІ місце в обласному фестивалі-конкурсі вокального мистецтва «Кришталеві нотки».
Тимощук Крістіна, учениця ЗОШ №2, ІІІ місце на обласному фестивалі-конкурсі вокального мистецтва «Кришталеві нотки» та І місце на обласному конкурсі читців-декламаторів поезії імені Лесі Українки.

ПЕРЕМОЖЦІ ЗМАГАНЬ

Корнійчук Анатолій, учень гімназії, І місце в обласних змаганнях із бігу на 100 та 200 м.
  Владимаренко Яна, учениця ЗОШ №7, І місце в області з бігу на 3000 м та ІІІ місце на дистанції 1500 м.
Михайлюк Ярослав, учень гімназії, бронзовий призер чемпіонату України з легкої атлетики, ІІ місце в обласних змаганнях із бігу на 400 м.
Федотов Олександр, учень колегіуму, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Тарасюк Денис, учень ЗОШ №9, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Білоус Віталій, учень ЗОШ №9, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби
Сахнюк Дмитро, учень ЗОШ №6, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
  Демчук Ярослав, учень ЗОШ №6, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Адамчук Максим, учень ЗОШ №6, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Коломійчук Владислав, учень ЗОШ №6, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
  Шевчук Іван, учень ЗОШ №7, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Хомеча Богдан, учень гімназії, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Бойко Дмитро, учень ЗОШ №6, І місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Гузик Андрій, учень ЗОШ №6, ІІ місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Євпак Віталій, учень ЗОШ №2, ІІ місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Гончарук Микола, учень ЗОШ №6 , ІІІ місце в обласних змаганнях із греко-римської боротьби.
Хом’як Сергій, учень колегіуму, переможець обласних змагань зі стрільби.

КОМАНДНІ УСПІХИ

Ансамбль бального танцю «Грація» навчально-виховного комплексу «Гімназія імені Лесі Українки», переможець ­обласного фестивалю-конкурсу хореографічного мистецтва «Феєрверк танцю».
Ансамбль естрадного танцю «Шакті» ЗОШ №5, ІІ місце в обласному молодіжному фестивалі «Великодні дзвони».
Творча група учнів 6-Б, 9-В та 9-Г класів СШ №4, переможці Всеукраїнської суспільної акції школярів «Громадянин-2011».
Команда юних геологів Палацу дітей та молоді, переможець обласних еколого-геологічних змагань.
Школа лідера Палацу дітей та молоді, ІІІ місце в обласному етапі фестивалю «Молодь обирає здоров’я».
Команда «Крайня хата» СШ №4, переможець обласного турніру учнівських команд «Професійна орієнтація учнівської молоді».
Збірна команда юних фізиків міста, переможець обласного турніру юних фізиків.
Команда юних істориків колегіуму, ІІІ місце в обласному турнірі юних істориків.
9 клас колегіуму, лауреат міського конкурсу «Клас року».
8-а клас ЗОШ №2, лауреат міського конкурсу «Клас року».
8-а клас СШ №4, переможець міського конкурсу «Клас року».