АСОЦІАЦІЯ АМАТОРСЬКОГО ФУТБОЛУ ДАЄ ШАНС «ЗВЯГЕЛЮ-750»

Як уже повідомляла газета «Звягель-Інформ», 10 серпня відбулося жеребкування кубка України серед аматорських команд. Створений на початку цього року новоград-волинський клуб «Авангард», який упродовж поточного футбольного сезону брав участь у чемпіонаті України серед аматорів та в кубку й чемпіонаті Житомирської області, до згаданого жеребкування допущений не був. Натомість столичні футбольні функціонери включили до числа можливих учасників аматорського кубка «Звягель-750» — клуб-відкриття сезону-2010. Втім, навколофутбольні події у нашому місті розвиваються за таким закрученим сценарієм, що досі не ясно, чи буде взагалі представлений у цьому турнірі новоград-волинський футбол.
Щоб з’ясувати подробиці із першоджерела, ми зателефонували в Асоціацію аматорського футболу України (ААФУ). На запитання, що турбують новоград-волинського вболівальника, відповів перший віце-президент ААФУ ­Олександр КАДЕНКО.

— Олександре Валентиновичу, яка зараз ситуація щодо «Звягеля-750», клуб матиме право зіграти в кубку України, чи ні?
— На сьогодні (розмова відбулася у четвер, 18 серпня, — прим. автора) «Звягель-750» вважаємо умовнодопущеним до участі в турнірі. Оскільки ми досі не отримали необхідні документи. А саме — договір між клубом «Звягель-750» і організацією, що експлуатує стадіон «Авангард», на предмет допуску «Звягеля» до проведення домашніх ігор на вашому центральному стадіоні.
— Серед людей, наближених до футболу у Новограді-Волинському, ще наприкінці минулого тижня поширилася інформація, що питання владнали і відповідні документи направлені в ААФУ…
— Повторюю, в мене на руках цих документів немає! Останній термін, до якого ми можемо чекати, — субота, 20 серпня.
— Питання щодо «Авангарду». Чи пов’язана відмова допустити цей клуб до участі в кубку України із достроковим його зняттям із чемпіонату аматорів?
— Безпосередньо пов’язана. Ми мали гарантійного листа, що «Авангард» буде забезпечений фінансуванням, достатнім для повноцінної участі в чемпіонаті України серед аматорів. Але клуб не зіграв останні два матчі групового турніру. Тепер у нас знову є гарантійний лист — вже щодо участі в кубку. Але хто ж тепер повірить у другий лист, якщо гарантії першого не були дотримані?
— Чи є ще надія, що вдасться владнати ситуацію з «Авангардом», і ця команда теж буде заявлена в кубок?
— Ні, оскільки вже пройшло жеребкування і сформована сітка розіграшу.
* * *

У той же час на Інтернет-сайті клубу «Звягель-750» (http://zvyagel750.at.ua/) ще 13 серпня з’явилася фотокопія листа, надрукованого під офіційною «шапкою» міськради. Ось дослівно його зміст:
«Президенту ААФУ Шпігу Ф.І, першому віце-президенту ААФУ Каденку О.В.
Новоград-Волинський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», на балансі якого перебуває комунальний стадіон «Авангард» по вулиці І.Мамайчука, 13, погоджує його надання для проведення футбольних матчів міськрайонному футбольному клубу «Звягель-750» у розіграші кубка України сезону 2011 року, за умови укладання з вищезазначеним міським центром договору про умови та терміни його використання».

Лист скріплений печаткою центру «Спорт для всіх» та підписом його директора В.З.Гриценка.
Судячи зі змісту листа, дозвіл грати на стадіоні «Авангард» ФК «Звягель-750» таки отримав. На черзі — укладання договору «про умови та терміни використання» стадіону (схоже, саме такий документ і чекають у ААФУ). Якщо цей «паперовий бар’єр» вдасться подолати, то першим суперником «Звягеля», згідно з жеребом, стане ФК «Самбір» зі Львівщини. Про подальший перебіг подій ми поінформуємо читачів у наступних номерах газети.
Олег БРЮХАНОВ