ОБЕРЕЖНО — ЛІС!

В умовах спекотної погоди значно збільшується небезпека від пожеж. Невелика іскра, непогашений сірник, цигарка можуть призвести до пожежі. В народі говорять, що з одного дерева можна зробити мільйон сірників, а одним сірником можна знищити мільйон дерев.
Протягом минулого року пожежно-рятувальними підрозділами району було здійснено 5 виїздів на ліквідацію лісових пожеж, якими було завдано значних матеріальних збитків та шкоду лісовим масивам і навколишньому середовищу.
Тому, щоб не сталося лиха, дуже важливо пояснити кожному, що в цю пору треба суворо дотримуватися вимог пожежної безпеки в лісах. У лісі забороняється розкладати вогнище під деревами, а також розпалювати вогнище, попередньо не обкопавши його смугою, не вужчою ніж 50 см.
Будьте обережні з вогнем у лісі, не дозволяйте дітям гратися з вогнем, не залишайте непогашені вогнища, не кидайте непогашені сірники та цигарки. Завжди пам’ятайте, до якої трагедії може призвести така легковажність.
Якщо ж виникла пожежа, то негайно повідомте про це в найближчу пожежну частину за телефоном «101» та, по можливості, приступіть до гасіння. Не дайте вогню розповсюдитись на значну площу чи перейти на верхівки дерев, адже тоді вогонь загасити практично неможливо.
Ліс — це наше безцінне багатство, і всі ми повинні цінувати його і берегти.
Державний нагляд у сфері пожежної безпеки Новоград-Волинського районного відділу УМНС України в Житомирській області