ОБРАЛА ЖУРНАЛІСТИКУ

10 факультетів у п’ятьох вищих навчальних закладах України «підкорила» черкаська школярка. Випускниця Першої гімназії Черкас Вікторія Величкіна здала документи і через місяць дізналася, що скрізь вступила на бюджетну форму навчання. Розповідає, що проблем зі здачею документів не було, бо до Києва приїхала в перший день вступної кампанії, тому жодних черг не застала.
«1 липня я здала документи в університет імені Тараса Шевченка (на три факультети), в університет імені Драгоманова (один факультет), торговельно-економічний університет (два факультети) і Київський політехнічний інститут (на один факультет). Наступного ранку, коли вже повернулася в Черкаси, віднесла документи також на три факультети університету імені Богдана Хмельницького. Обирала гуманітарний напрямок. Тато радив вступати на китайську філологію, мама — на міжнародну інформацію, але все ж таки вони мені поступилися, коли я сказала, що хочу навчатися на журналістиці», — розповіла Вікторія Величкіна. Вона обрала навчання в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Хоча вступити туди було найважче. Адже, окрім надання атестату та результатів ЗНО, потрібно було пройти випробування творчим конкурсом.
«Тих, хто набирав прохідний бал, зараховували на навчання. Я давно хотіла туди вступити. Була редактором шкільної газети «Унікальний гімназист», співпрацювала із міською газетою «Шок». Мені здається, що журналістика — це цікава професія, тому що це спілкування із людьми, поле для творчості», — підсумувала Вікторія Величкіна.