«СТОП-КРАН» ДЛЯ ПАСАЖИРІВ АБО ДОРОГА СТУДЕНТА ДО МАМИ СТАНЕ ДОРОЖЧОЮ

«СТОП-КРАН» ДЛЯ ПАСАЖИРІВ АБО ДОРОГА СТУДЕНТА ДО МАМИ СТАНЕ ДОРОЖЧОЮ

Ремонтно-будівельні роботи на ділянці залізниці Коростень-Новоград-Волинський-Шепетівка не будуть завершені до 1 вересня, як про це повідомлялося раніше. Вони триватимуть щонайменше до 1 листопада. Більше того, на період із 16 вересня по 1 листопада, у зв’язку з активізацією згаданих робіт, Новоград-Волинський взагалі залишається без пасажирських поїздів (крім приміських). Про це йдеться в оголошеннях на стендах вокзалу станції Новоград-Волинський-1. Також цю інформацію підтвердили в адміністрації вокзалу.
Нагадаємо, що весною цього року керівництво «Укрзалізниці» остаточно визначилося, куди проляже магістральний транспортний коридор, що пов’яже Київ і Львів. Було вирішено, що швидкісні пасажирські потяги, пуск яких планується під Євро-2012, слідуватимуть із Києва до Львова через ­Коростень, Новоград-Волинський, Шепетівку, Здолбунів. Втім, щоб розігнати проанонсовані «Хундаї» до 140 км на годину, потребувався масштабний ремонт.
Із 1 червня по 1 вересня залізничники ­запровадили денне «вікно» на ділянці Коростень-Новоград-Волинський-Шепетівка. Тобто, всі денні поїзди, що слідували через Новоград, на три місяці спрямували іншими маршрутами. Із дванадцяти поїздів, що були раніше, спочатку залишили половину, а посеред літа зняли ще й №169 «Київ-Львів».
Тепер же з’явилася нова інформація — так зване, «вікно» буде продовжене аж до початку листопада. А з 16 вересня на півтора місяці 56-тисячне місто опиниться взагалі без пасажирського залізничного сполучення. Нинішні поїзди №№43, 44, 100, 112, 824 також, поки триває ремонт, минатимуть Новоград…
Зайве казати, який додатковий клопіт з’явиться у новоградської молоді, котра масово навчається у Києві, Харкові, Львові. Адже на проїзд в автобусі знижка по студентському квитку не поширюється, а з Харковом взагалі немає прямого сполучення. Тож, привід радіти, вочевидь, є тільки в автоперевізників. Адже з середини вересня й до листопада автотранспорт стане безальтернативним для новоградських пасажирів.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА