ТЕПЕР КОЛО — ГОЛОВНЕ! АЛЕ ВОДІЇ ЩЕ НЕ ЗВИКЛИ ДО НОВОВВЕДЕННЯ

ТЕПЕР КОЛО — ГОЛОВНЕ! АЛЕ ВОДІЇ ЩЕ НЕ ЗВИКЛИ ДО НОВОВВЕДЕННЯ

\"ТЕПЕРНещодавно у нашому місті сталося те, про що так довго говорили усі водії — коло у центрі Новограда-Волинського нарешті зробили головним. Довгі роки проїзд через центральне перехрестя збивав із пантелику усіх приїжджих автолюбителів — такого ніде і ніхто не бачив, щоб, виїхавши на коло, потрібно було пропускати автівки, що тільки на нього заїжджають! Це дійсно був нонсенс! Нині ж, з ініціативи міської влади, ця проблема врегульована — з усіх чотирьох напрямків встановлені відповідні знаки.
Однак, не все виявилося так просто. Нині маємо іншу ситуацію — чимало водіїв, виявляється, абсолютно не звертають уваги на нові знаки і проїжджають коло «на автоматі» — так, як звикли це робити десятиліттями. Більше того, супроводжується це гучним сигналом і не менш виразною жестикуляцією. Останніми днями не раз доводилося спостерігати картину, коли від аварії рятувало лише те, що обережніші водії просто гальмували і поступалися порушникам. До речі, нині тут постійно чергують державтоінспектори, котрі часом попереджають, а частіше — притягують до відповідальності порушників нових правил проїзду.
Крім появи «головного» кола, у Новограді-Волинському найближчим часом з’явиться ще ряд нових знаків та доповнень до вже існуючих. Так, кілька світлофорів доповняться зеленими стрілками. На перехресті вулиць Шевченка — Пушкіна — Лесі Українки — одному з найскладніших — до світлофорів буде прикріплено зелені стрілки «Поворот направо». На перехресті вулиць Пушкіна — Житомирська до світлофора зі сторони школи №4 прикріплять зелену стрілку «Поворот направо» та «Рух прямо» — з боку магазину «Норма». На перехресті вулиць Житомирська — Леваневського до світлофора прикріплять зелені стрілки «Поворот направо» на головній дорозі. Такі зміни можна тільки вітати, адже останніми роками транспорту на вулицях міста стає все більше, і тому настав час робити все можливе, аби уникнути заторів.
Також радимо бути уважнішими водіям, адже з’явилися деякі заборонні знаки. Так, біля лікарні, по вулиці Воровського, до знаку «Зупинка заборонена» додадуть табличку зони дії знаку — «50 м».
До аналогічного знаку по вул.Шевченка, від перехрестя з вулицями Замкова — Шолом-Алейхема, додадуть табличку — час дії знаку — тепер зупинка заборонена з 8 по 17.30 год.
У перспективі планується встановлення світлофорного об’єкту для незрячих у районі автовокзалу. Також вирішуватиметься питання зі встановлення (за рахунок власників) на зупинках громадського транспорту, де є торговельні павільйони, знаку, яким заборонятиметься зупинка приватного авто. Ця заборона викликана наріканнями перевізників, котрі стверджують, що мають незручності із висадкою і посадкою пасажирів, оскільки часто на зупинках паркуються водії для відвідин крамниць.
Як бачимо, з приходом нової влади бажання покращити дорожню ситуацію у місті — побільшало. Тепер спостерігатимемо, наскільки це вдалося.
Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ