З НАДІЄЮ НА ГУМАННІСТЬ І СПРАВЕДЛИВІСТЬ ЧИНОВНИКІВ

«Шановна редакція «Звягель-Інформу»!
З болем у душі пишу вам про байдужість, недбалість та знущання чиновників різних рангів над бідною, ніким і нічим не захищеною людиною.

27 серпня нинішнього року випадково мені зустрівся у селі Броники пенсіонер із села Тальки — Рашин Григорій Миколайович, з котрим я давно знайомий і знаю його як хорошу, працьовиту і ввічливу людину. По дорозі до Барвинівки ми розговорилися, і він мені розповів про свої біди.
Два місяці тому померла його дружина, котра протягом 38 років доглядала їхню доньку Олену, інваліда першої групи з дитинства (ДЦП). Після смерті дружини чоловік ніяк не може переоформити опікунство над дочкою і пов’язану з цим матеріальну допомогу. Він вже витратив багато коштів і часу на поїздки у район і область, щоб все переоформити. Чиновники відсилають чоловіка від одного до іншого, а результату — нуль.
Доходить до абсурду, коли йому пропонують перекомісувати доньку в обласному центрі, для чого її треба туди завезти. Де взяти на це кошти, — нікого не турбує.
Надіюся, мій лист допоможе зарадити цій людині вийти зі скрутного становища і повернути віру в гуманність і справедливість чиновників. Чи хоч змусить їх задуматися про це.

З повагою Олексій КЛЮСКО, інвалід І групи загального захворювання, с.Барвинівка»

За роз’ясненнями щодо проблеми, викладеної у листі, газета звернулася у районне управління праці та соціального захисту населення. Ось відповідь, яку ми отримали:
«Лист гр.Клюско О.А. уважно розглянуто та по суті викладеного питання повідомляємо наступне. Дійсно, гр.Рашина Олена Григорівна, 1973 року народження, перебуває на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення і отримує державну соціальну допомогу як інвалід з дитинства першої групи.
У вересні поточного року до управління звернувся її батько, Рашин Григорій Миколайович, із заявою переоформити виплату даної допомоги на його прізвище, оскільки рішенням Новоград-Волинського міськрайонного суду (від 19 вересня 2011 року) його призначено опікуном над Рашиною О.Г.
Справа спеціалістами відділу опрацьована й із усіма необхідними документами відправлена до виплатного центру міста Житомира.
Л.ТКАЧУК, заступник начальника управління»