ЩАСЛИВИЙ «ПОЦІЛУНОК» ШТАНГИ

ЩАСЛИВИЙ «ПОЦІЛУНОК» ШТАНГИ

\"ЩАСЛИВИЙВ останньому домашньому матчі цьогорічного чемпіонату області «Авангард» порадував уболівальників перемогою над сильним суперником — футбольним клубом «Бердичів». Перед звітним туром бердичівляни перебували на другому місці в турнірній таблиці і, звісно, мріяли про чемпіонство. Натомість низка невдач у останніх матчах відсунула «Авангард» аж на п’яту сходинку. Тим не менше, гра вийшла бойова і тримала вболівальників у напрузі аж до фінального свистка.
Вже на одинадцятій хвилині гри Євген Рябчук вивів господарів уперед. М’яч після його удару спочатку влучив у стійку і, здалося, нападнику не пощастило, але рикошет виявився вдалим для «Авангарду» — через мить м’яч затріпотів у протилежному куті воріт ФК «Бердичів».
Рахунок 1:0 на користь «Авангарду» протримався аж до фінального свистка, хоча обидві команди створили достатньо нагод, щоб його змінити. Чого вартий хоча б епізод, коли нападник новоградців Ярослав Корнійчук (він, а також Роман Весельський напередодні цієї гри попов­нили склад «Авангарду») не реалізував пенальті! Ярослав з одинадцяти метрів пробив повз ворота, дозволивши інтризі в цьому цікавому протистоянні зберегтися далі. На щастя, перемога цього разу не вислизнула з рук господарів і стала вже шостою у чемпіонаті.
Набрані три очки, щоправда, не дозволили «Авангарду» просунутися вгору турнірною таблицею, адже СК «Коростень», який наразі перебуває на четвертому місці, отримав технічну перемогу над командою житомирської ДЮСШ. До завершення чемпіонату «Авангарду» залишилося провести два матчі. Обидва — у гостях (проти «Зорі-Енергії» з Романова та ФК «Радомишль»). Невідомо, правда, чи відбудеться гра проти радомишлян, адже вони в останніх турах на матчі не з’являються.
Лідером першості (під керівництвом Ю.Я.Опанащука) залишається ФК «Бараші» — 31 очко. На другому місці — ФК «Бердичів» (26 очок), на третьому — ФК «Арсенал» (24 очки). Як вже згадувалося, СК «Коростень» — четвертий (22 очки), «Авангард» — п’ятий (19 очок).
* * *

Другий матч у чемпіонаті області, що проводить федерація О.П.Коцюбка, відіграв новоград-волинський клуб «Звягель-750». На жаль, знову — поразка. Цього разу відроджений наприкінці літа «Звягель» поступився у Коростені — 3:0.
Як свідчать очевидці матчу, у першому таймі була відносно рівна гра. На атаки господарів звягельчани відповідали своїми. За дійсно небезпечними моментами — паритет (1:1). Перевага «Звягеля» за кутовими — 8:2, але рахунок на табло — 0:0.
На початку другої половини гри «Звягель» пропустив гол після кутового, а вже за кілька хвилин «привіз» пенальті. Щоправда, воротар новоград-волинської команди зумів вийти переможцем у цій дуелі з гравцем «Коростеня», але арбітр, угледівши якесь порушення правил, вирішив, що одинадцятиметровий удар треба виконати ще раз. Другий удар був влучним — 2:0. Наприкінці матчу коростенці відзначилися втретє…
Турнірна таблиця чемпіонату (під егідою О.П.Коцюбка) наразі невтішна для вболівальників «Звягеля-750». У звягельчан — 0 очок після двох ігор. У лідера — житомирського «Легіону» — 15 турнірних балів (6 ігор), у команди, що йде на другому місці (СК «Коростень»), — 13 очок (6 ігор).
Олег БРЮХАНОВ
Фото з сайту http://nv-footbal-fans.at.ua