ДО ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ — ПІДГОТОВКА БОЄМ

ДО ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ — ПІДГОТОВКА БОЄМ

\"ДОГотуючись до чемпіонату України з кіокушин-карате, що пройде 5-6 листопада у Тернополі, минулої суботи у Новограді-Волинському було проведено місцевий турнір — відкритий чемпіонат міста, на який запросили спортсменів із Бердичева, Баранівки, Першотравенська і Корця. Загалом змагання вийшли представницькими — близько півтори сотні учасників (віком від чотирьох років до дорослих).
Як зазначив на урочистому відкритті турніру голова обласної федерації кіокушин-карате Олександр Гордієнко, за ті шість років, скільки розвивається цей вид спорту у Новограді-Волинському, щоразу відкриті чемпіонати міста стають масштабнішими й викликають все більший інтерес — як серед спортсменів, так і серед глядачів.
— Враховуючи, що турнір проводився у нашому місті, ми дали змогу спробувати свої сили і новачкам у цьому виді спорту, і більш досвідченим спортсменам, — розповів, підводячи підсумки змагань, Олександр Гордієнко.
\"ДОУ числі кращих тренер відзначив дев’ятирічного Івана Нікітовича і десятирічного Романа Бучовського. Обоє виступали у старших вікових категоріях і здобули там перші місця.
На схвальні відгуки тренерів заслужили Олександр Козубяк і Марія Скиба (у них — перші місця), а також бронзовий призер турніру Віктор Калатинець — за волю до перемоги.
У позитивних тонах говорив Олександр Гордієнко і про Ярослава Бучовського. Ярослав виступав на турнірі у двох категоріях. Здобувши перше місце в одній із них, у другому фінальному поєдинку юнак був уже, як прийнято казати, не таким свіжим. Як наслідок — перемога дісталася супернику, спортсмену з Корця, до речі, чемпіону Європи.
Варто додати, що змагання у дорослих вікових групах на цьому турнірі вперше проводилися за новими правилами, які недавно були введені, як світові. Зокрема, спортсменам дозволили завдавати удари руками по голові, застосовувати кидки та больові прийоми у партері. Звісно, що підвищився й захист — стали обов’язковими шоломи й боксерські перчатки. А перші місця в боях за новими правилами вибороли Сергій Чураков (до 75 кг) та Андрій Карпінський (понад 75 кг).
Перше командне місце завоювали каратисти з Новограда-Волинського. Другою стала команда з Корця. Замкнули трійку призерів представники баранівського осередку кіокушин-карате.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА