КРУ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2011 РОКУ ВИЯВЛЕНО ПОРУШЕНЬ НА 227 МЛН. ГРИВЕНЬ

Упродовж січня-вересня 2011 року КРУ в Житомирській області проведено 408 контрольних заходів, якими на 371-му об’єкті виявлено порушень фінансової дисципліни на загальну суму майже 227 млн. грн. Охоплено контролем загальнодержавних та комунальних ресурсів на суму понад 5,3 млрд. грн.
Зокрема, виявлено порушень, що призвели до втрат, у сумі майже 79 млн. грн. (або у 1,2 рази більше, ніж за весь період 2010 року). Інших порушень фінансової дисципліни, що не призвели до втрат, виявлено в сумі 148 млн. грн. КРУ забезпечено усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 37 млн. грн.
Загальна сума фінансових ресурсів, що в результаті контрольних дій додатково надійшли до бюджетів, бюджетних установ і організацій та державних і комунальних підприємств, фізичних осіб, складає 6,2 млн. грн.
Управлінням ініційовано перед об’єктами контролю та органами прокуратури 56 позовів та безпосередньо пред’явлено 15 позовів до суду на суму понад 31 млн. грн. До правоохоронних органів передано 170 матеріалів контрольних заходів. За результатами їх розгляду, порушено 48 кримінальних справ, ще 14 кримінальних справ порушено за результатами роботи фахівців КРУ, залучених правоохоронними органами у якості спеціалістів.
За вчинені фінансові порушення протягом звітного періоду до адміністративної відповідальності притягнуто 860 посадових осіб на суму 281 тис. грн. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 138 посадових осіб, до матеріальної — 112, звільнено із займаних посад — 5 осіб.
Прес-служба КРУ в Житомирській області