КНИГА ДЛЯ ЛЮДИНИ…

КНИГА ДЛЯ ЛЮДИНИ…

За 55 років своєї діяльності бібліотека стала справжньою духовною скарбницею знань мікрорайону «Дружба», допомогла виховати не одне покоління дітей та молоді. Крізь усі роки бібліотека ставила і успішно вирішувала головне своє завдання — навчити дітей любити книгу, усвідомлювати те, що вона є основним джерелом знань, глибокою криницею духовності людини. Але не завжди наші книги можуть задовільнити запит сучасних користувачів, особливо дітей-підлітків. Для них книга — це не просто джерело інформації, а привід для роздумів, спілкування, вибору самостійної життєвої позиції, ідеалу. Тому бібліотекарям доводиться шукати різні джерела поповнення фондів. Одним із таких джерел є акція «Подаруй бібліотеці книгу»:
...Не викинь книгу на смітник —
ЇЇ віддай у бібліотеку,
Бо книга — скарб, у ній для тебе
Думок і висловів квітник…

Залишитися байдужим і не відреагувати на такий заклик неможливо, тому що саме в бібліотеці домашні зібрання книг будуть збережені для нащадків та отримають нове життя.
Активними благодійниками під час акції стали: Остапчук В.І., Коньок Л., Шевчук В., Носарєва Н., Карпишина Ж., Камінська І., Мороз Ю., Борунова О., активісти молодіжного клубу активного покоління «NIKA» та інші. Найкращим подарунком для бібліотеки є нові книги: Нестайко В. «Пригоди в лісовій школі», Вознесенська Ю. «Юлианна, или опасные игры», подаровані активістами клубу «NIKA», та 4 назви журналів, що користуються попитом серед підлітків: «Юная леди», «Караван историй», «GIRL», «Я люблю», передплачені на 1 півріччя 2012 р. Остапчуком В.І. (партія «Свобода»).
Це дуже велика допомога нам, оскільки наші користувачі дуже люблять читати цікаві книги та сучасні журнали. І кожне нове видання для них — це свято. Ми переконані, що жоден Інтернет не зможе замінити «живого» спілкування з книжкою, гарної книжкової ілюстрації, доброго книжкового слова.
Працівники бібліотеки та юні користувачі вдячні всім, хто долучився до акції і допомагає духовному розвитку наших дітей.
Працівники бібліотеки-філії №1