У РІКИ — ДВА БЕРЕГИ… З’ЄДНАТИ ЇХ ВЛАДА ОБІЦЯЄ В НАСТУПНОМУ РОЦІ

У РІКИ — ДВА БЕРЕГИ… З’ЄДНАТИ ЇХ ВЛАДА ОБІЦЯЄ В НАСТУПНОМУ РОЦІ

Одна з колективних мрій жителів «Лубчиці» — міст через Случ. При спілкуванні з лубчицькими повсякчас відчувається — це проблема номер один. Багато кого з них єднають родинні й дружні відносини з жителями протилежного берега, чимало й таких, хто поховав своїх близьких на кладовищі в Суслах. Трапляється, що і в інших справах потрібно відвідати Смолківський мікрорайон. І щоразу — доводиться намотувати коло. У той час, коли потрібну хату чи вулицю видно за кількасот метрів на протилежному березі річки, єдина можливість туди перебратися (крім, звісно, човном чи вплав, що малопривабливо) — накинути о-го-го який гак через Житомирський міст...
З’єднати два береги — хто тільки цього не обіцяв. Такий план був у попередньої влади, із такими гаслами йшли на минулорічні вибори нинішні обранці міської громади. Чи буде і, якщо буде, то коли, пішохідний міст через Случ між «Лубчицею» і «Смолкою», — про це ми запитали у першого заступника міського голови Миколи УСЕНКА.
— Міська влада вивчала різні варіанти будівництва згаданого мосту. В залежності від його типу, вартість об’єкту коливалася в межах
2,5-4 мільйони гривень. Це — надто великі кошти для міського бюджету, — пояснив Микола Григорович. — Військові інженери запропонували, як варіант — понтонний міст. Такий раніше там стояв, але виникали проблеми з його експлуатацією. Тоді з’явилася ідея про інший варіант мосту військового типу — встановити важкий механізований міст. На його будівництво ще на початку цього року в бюджеті були передбачені кошти в розмірі 300 тисяч гривень.
Оскільки йшлося про бюджетні кошти, то, згідно з чинним законодавством, було оголошено тендер. Перший раз жодної пропозиції не надійшло. На другий тендер ми отримали лише одну пропозицію, тоді як, аби тендер відбувся, має бути щонайменше дві. У разі, якщо два тендери не відбулися через недостатню кількість учасників, законодавство дозволяє здійснити закупівлю, минаючи цю процедуру. Тож, питання купівлі мосту перенесено на наступний рік. Відповідні кошти у міському бюджеті будуть передбачені.
Насамкінець Микола Усенко додав, що по вулиці Водопровідній (неподалік від того місця, де влада обіцяє встановити міст через Случ) почалися роботи з облаштування джерела питної води. Тож, маємо надію, що все це в цілому, коли буде реалізовано, суттєво покращить благоустрій мікрорайону «Лубчиця».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА