ЗАГРОЗА ВІДКЛЮЧЕННЯ ВІД ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ!

Над Новоградом-Волинським нависла реальна загроза відключення котелень міста від газопостачання. КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» отримало від ПАТ «Житомиргаз» письмове попередження про припинення газопостачання у зв’язку зі значною заборгованістю підприємства за спожитий природний газ.
Однією з причин, через яку підприємство не може своєчасно розрахуватися за природний газ, є борги споживачів за централізоване опалення та гаряче водопостачання.
Станом на 01.11.2011 року населення заборгувало КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» 1212,4 тис. грн., з яких 411,0 тис. грн. становлять борги минулих періодів, а 801,4 тис. грн. — борг за жовтень 2011 року. Підприємство постійно проводить роботу з боржниками, спрямовану на покращання платіжної дисципліни, стягує борги в судовому порядку. Станом на 01.11.2011 року лише у ДВС на виконанні перебуває майже 160 виконавчих документів на загальну суму понад 213 тис. грн. Проте, як свідчить проведений моніторинг, злісними боржниками ­зазвичай є цілком платоспроможні та матеріально забезпечені особи, котрі своєчасно не оплачують отримані послуги, користуючись тим, що на даний момент пеня за несвоєчасне внесення платежів не стягується. Найбільш дисциплінованими платниками є пенсіонери. Але, незважаючи на те, що переважна більшість споживачів розраховується з теплопостачальним підприємством у строки, встановлені договором, загальна заборгованість є надзвичайно великою і може стати підставою для залишення без теплопостачання всього міста, в тому числі дитячих садочків, шкіл, лікарні.
ПАТ «Житомиргаз» вже припинило газопостачання через борги таких населених пунктів Житомирської області як Озерянка та Новогуйвинське. Місто Новоград-Волинський може стати наступним. Тому звертаємося з проханням до всіх споживачів послуг із централізованого опалення та гарячого водопостачання якнайшвидше сплатити борги та дотримуватися платіжної дисципліни у подальшому, щоб уникнути сумної перспективи зустріти перші морози у холодних домівках. Тимчасово не буде подаватися гаряча вода.
Адміністрація КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго»