МОЯ КІМНАТА У ГУРТОЖИТКУ — МОЯ ФОРТЕЦЯ!

МОЯ КІМНАТА У ГУРТОЖИТКУ — МОЯ ФОРТЕЦЯ!

Щороку навчальні заклади, а точніше — їх гуртожитки, змагаються між собою у цікавому суперництві. Те, що змагання справді захоплююче підтверджує той факт, що цьогоріч, разом із журі, кімнати обходили студенти-активісти від промислово-економічного технікуму. Певно, вирішили оцінити суперників і підготуватися до наступного конкурсу у всеозброєнні.
За результатами конкурсу, у кожному студентському гуртожитку визначили кращу кімнату — найбільш охайну та затишну. У медичному коледжі — це кімната №5, де господарюють Ольга Савчук, Ірина Солощук, Тетяна Кравчук та Валентина Головач. У гуртожитку професійного ліцею — кімната №802. Тут про порядок успішно дбають хлопці: Микола Заєць, Анатолій Косянчук. У промислово-економічному технікумі журі відзначило старання Наталії Бізюк та Анни Весельської (кім. №506), а в економіко-гуманітарному коледжі відзначилися Юлія Сахнюк та Людмила Сасько (кім. №7, десята секція). Переможці отримали від відділу у справах сім’ї та молоді набори чайного посуду — у студентському господарстві неабияк знадобиться.
За словами начальника міського відділу у справах сім’ї та молоді Алли Виговської, найбільше бонусів та симпатій журі здобув професійний ліцей. Воно й не дивно — діти тут навчаються робітничим професіям, професійних умінь вистачає. Відтак у гуртожитку, під керівництвом адміністрації, крок за кроком зробили ремонт: міняють двері та вікна, у шести з чотирнадцяти секцій зробили сучасний ремонт, в інших — поточний. Нині «усім миром» працюють над оновленням меблів. Благо, що є тут власні столяри, різьбярі, швачки. А те, що руки вони мають золоті, та з усіх сил дбають про оновлення ­закладу, — це помітно, щойно переступаєш поріг.
Є у ліцеї музей, в якому зібрані кращі вироби учнів (очі тут розбігаються від захоплення) та власний краєзнавчий музей, про який плануємо написати в одному з наступних номерів. Відремонтована бібліотека — дипломна робота випускників. Дівчата пошили ламбрекени на вікна, хлопці виготовили меблі, усі разом попрацювали над ремонтом.
Тепер тут, у книжковому царстві, затишно і комфортно, а головне, що зігріває душу під час «гризіння науки», — усе зроблено власними ж руками! Ось такі дипломи не купиш і не скачаєш з Інтернету — уміння та знання, як на долоні. А у приміщенні колишньої бібліотеки, до речі, нині триває реконструкція — тут планують розмістити сучасний тренажерний зал.
Чомусь часто вважають робітничі професії не творчими. А вони — ще й які творчі! І водоспад бажань (він так і називається), що споруджений у холі ліцею, промовисто говорить про це приємним дзюрчанням спадаючої вниз води. У струмок студенти кидають монетки і загадують бажання. Дівчата — про лицаря на білому коні, а хлопці прозаїчніші — про те, щоб двійок поменше отримувати. Тоді, можливо, у них буде більше шансів перетворитися на уособ­лення дівчачих мрій…
Дякуємо за цікаву екскурсію коменданту гуртожитку Людмилі Петрівні Отверченко, котра тримає під надійним контролем порядок серед галасливого й безшабашного студентства. Бажаємо вам, ентузіасти професійного ліцею, нових втілень оригінальних творчих планів!
Юлія БОНДАРЕВСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА