ХРОНІКА 47/2011

МАМА І СПИРТНЕ — РЕЧІ НЕСУМІСНІ
У ніч із 17 на 18 листопада до відділу міліції надійшло повідомлення від місцевої жительки про зникнення її 9-річної дитини. В ході розслідування виявилося, що горе-мати напередодні, о 21 годині, відрядила сина до магазину по горілку. Певне, хлопчику вже набридли гульки дорослих, і він вирішив заночувати в однокласника. Про дитину мати згадала лише о 2 годині ночі і повідомила у міліцію. Хлопчика знайшли, віддали бабусі, а на матір вдруге складено протокол. Суд вирішить міру покарання за статтею 184 «Невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».
МІЙ ДІМ — МОЯ ФОРТЕЦЯ
Саме про це хочеться нагадати читачам. Адже вчасно зачинені вікна і двері — запорука вашого ж спокою! Так, виявлено, що 20 листопада, близько 4 години ночі, в одній із квартир будинку по вулиці Соборності (2 поверх), через відкритий балкон заліз злодій і викрав ноутбук. Господарів у той час вдома не було. ­Зловмисника затримано.
А от жителям вулиці Вашева менше пощастило. Ввечері, 19 листопада, господарі займалися домашніми справами. Вхідні двері залишили незачиненими. До кухні увірвався чоловік із пістолетом. Погрожуючи господарці, зловмисник штовхнув її, наказав лягти на підлогу і став вимагати гроші. А інший злодій пішов до кімнати і почав погрожувати чоловікові. Але той не розгубився, встиг вибігти на вулицю, чим і сполошив горе-нападників. Жінка отримала легкі тілесні ушкодження. За даним випадком порушено кримінальну справу і ведеться слідство, пошуки нападників тривають.
НЕВДАЛІ ВЕЧОРНИЦІ
Саме так закінчилася прогулянка для одного із жителів міста 21 листопада. В районі вулиці Герцена до нього підійшли двоє місцевих «безробітних» і відкрито забрали гроші — 100 доларів і 150 гривень. Хлопців затримали і порушили кримінальну справу.
«РОЗВОРОТ» — ВКРАЛИ
У ніч із 8 на 9 листопада, на трасі «Київ-Чоп», біля села Перемога, невідомі поцупили дорожні знаки 5.26 та 4.7, які належали ДП «Граніт-Україна», чим завдали підприємству збитків на 2038,62 гривні. За даним фактом порушено кримінальну справу.
СОЦЗАБЕЗ ГРОШІ НЕ МІНЯЄ...
Неодноразово до відділу міліції звертаються жителі міста та наколишніх сіл із заявами про викрадення грошей нібито працівниками соціальних служб. Тож хочемо повідомити, що працівники соціальних служб не займаються обміном гривень і валюти. Цим промишляють, зазвичай, шахраї, які видають себе за працівників соцзабезів, Червоного Хреста та інших служб. Прохання до всіх, кому будь-що відомо про дані випадки, повідомляти за телефонами чергової частини, що працюють цілодобово: 102, 5-22-25, 093-352-33-41, 098-093-76-82.
П.КОПТІЙЧУК, заступник начальника МВ УМВС