ГЕРОЇНОВИМ РІКАМ В УКРАЇНІ НЕ БУТИ

Бердичівський районний суд Житомирської області виніс обвинувальний вирок відносно трьох членів організованого злочинного угрупування, що налагодили міжнародний канал надходження на територію держави особливо небезпечного наркотику — героїну.
Інформацію про появу групи ділків, які шукали шляхи збуту напівсинтетичних та синтетичних наркотиків на території трьох сусідніх Вінницької, Житомирської та Київської областей, оперативники отримали у грудні. Майже одночасно у розважальних закладах Житомира було виявлено окремі факти продажу героїну.
На детальну перевірку інформації та відслідковування каналу надходження небезпечного товару оперативникам знадобилось близько двох місяців. У результаті вдалося вийти на наркоділків та встановити з ними контакт. На початку лютого, після тривалих перемовин, сторони домовились про оптову закупівлю героїну. Партія у 200 грам була оцінена на суму понад 11 тисяч доларів США. Під час безпосередньої реалізації товару у місті Бердичеві правоохоронці затримали двох з трьох членів злочинного угрупування.
Ними виявились двоє приватних підприємців, жителів м. Вінниця, до речі, одна з них — 27-річна жінка. За місцем їх тимчасового проживання працівники міліції вилучили ще 100 г героїну.
Третій учасник групи на той час перебував на території Туреччини, у м.Стамбул, звідки небезпечний товар і надходив до України. Оперативники дочекались його повернення, оскільки чоловік прибував до України з черговою партією наркотику.
Він був затриманий працівниками міліції Житомирщини на території Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Чергову партію героїну, близько 500 г, чоловік перевозив на собі.
Бердичівський районний суд, розглянувши представлені матеріали, виніс вирок, за яким двоє із членів групи — організаторка та постачальник — отримали покарання у вигляді 8 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна, а третій — розповсюджувач — 8 років та 10 місяців, теж із конфіскацією належного майна.
Алла ВАЩЕНКО, СЗГ УМВС України в Житомирській області