ДЕБЮТАНТИ НЕ СТУШУВАЛИСЯ НА ТУРНІРІ «ЛЬВІВ-OPEN»

ДЕБЮТАНТИ НЕ СТУШУВАЛИСЯ НА ТУРНІРІ «ЛЬВІВ-OPEN»

Для більшості з дев’яти юних новоград-волинців, котрі вирушили на Всеукраїнський турнір із карате-до «Львів-OPEN», участь у такого рангу змаганнях мала стати дебютом. Проте цього разу відсутність досвіду не завадила звягельчанам здобути шість нагород, три з яких — за перші місця.
Як розповів тренер Вадим Рибачок, крім українців, учасниками турніру в столиці ­Галичини стали дві команди з Білорусі та одна зі столиці Російської Федерації. ­Змагання проходили у два дні. Спочатку кращих поміж собою визначали наймолодші ­(до 14 років), наступного дня — юніори, кадети й дорослі.
В особистому заліку перші місця здобули Богдан Бондаренко (7 років) та Аліна Карпишина (10 років). Ще одна звягельська перемога — у командному куміте (категорія 7-9 років). За словами Вадима Рибачка, командний успіх на таких змаганнях вважається найпрестижнішим. Склад юних чемпіонів із Новограда-Волинського був таким: Богдан Бондаренко, Сергій Семенчук, Сергій Ганношин і Олександр Борисюк.
До числа призерів у індивідуальному заліку потрапили Сергій Ганношин (8 років), котрий став другим, Олександр Борисюк (8 років) — третій, другу медаль — цього разу бронзову — до свого активу записала Аліна Карпишина, котра також спробувала свої сили у старшій віковій категорії.
У той час, коли у Львові тривало суперництво всеукраїнського масштабу, в Австрії розгорнулися баталії каратистів на рівні загальноєвропейському. На турнірі, що за складом учасників може вважатися другим за статусом після чемпіонатів світу і Європи, побували звягельчани Мар’ян Парадівський і його тренер, головний тренер клубу карате-до «Січ» Петро Корнійчук.
Виступаючи в розділі під назвою ката, де до уваги береться техніка й швидкісно-силові якості спортсмена, Мар’ян вже у поєдинку першого кола поступився англійцю. Втім, виходячи тільки з цього результату, називати поїздку до Австрії невдалою не варто. Адже Петро Корнійчук, котрий призначений тренером кадетсько-юніорської збірної України, спостерігаючи за боями представників різних шкіл карате, почерпнув чимало корисної інформації, що стане в нагоді для розвитку новоградського клубу й збірної України.
Між тим, українська збірна, представники якої завоювали одне 2-е і три 3-х місця, посіла командне десяте місце серед 40 країн.
Олег БРЮХАНОВ