СТАВКА НА НОКАУТ СЕБЕ НЕ ВИПРАВДАЛА

СТАВКА НА НОКАУТ СЕБЕ НЕ ВИПРАВДАЛА

Зліва направо: Андрій Касянчук, президент української федерації кіокушин-карате Костянтин Височинський, тренер новоград-волинської команди Олександр Гордієнко та Павло СахарукНа традиційному чемпіонаті України з кіокушин-кан карате-до серед молоді, що проводиться щоосені в Кіровограді, спортивну честь Житомирської області захищали семеро спортсменів — п’ятеро з Новограда-Волинського, двоє — з Баранівки. На нагороди претендували близько сотні спортсменів зі всієї України, які суперничали у двох вікових групах — 16-17 років і 18-21 рік. У складі команди Житомирщини призовими місцями відзначилися два новоград-волинці: Андрій Касянчук та Павло Сахарук.
Минулорічний переможець чемпіонату Андрій Касянчук був сповнений рішучості повторити свій успіх і цього разу. Проте задовольнився третім місцем. Як розповів тренер Олександр Гордієнко, в ході півфінального бою Андрій зробив ставку на перемогу нокаутом, проте його суперник мужньо витримав всі удари Андрія і, в свою чергу, проводив атаки у відповідь. Тож, двобій закінчився нічиєю. А в такому випадку, відповідно до регламенту змагань, перемогу присуджують спортсмену, який менше важить. Цей показник виявився не на користь Андрія Касянчука, і право битися у фіналі отримав його суперник. У двобої за третє місце Андрій врахував попередні помилки і здобув переконливу дострокову перемогу.
Дебютант турніру Павло Сахарук, за оцінкою тренера, виступив майже на «п’ятірку». Після вдалого бою на попередній стадії на Павла чекала дуель у фіналі проти неодноразового чемпіона України з цього виду спорту. Тренер Олександр Гордієнко відзначив, що Павло гідно провів поєдинок, майже ні в чому не поступаючись досвідченому спортсмену. Було зафіксовано нічию, після якої спортсмени пройшли процедуру зважування. І знову, як і в попередньому випадку, лише за цим показником перемогу було віддано супернику новоград-волинського бійця.
Потрапивши до трійки призерів, Павло Сахарук виконав норматив на звання кандидата в майстри спорту з кіокушин-карате. Андрій Касянчук аналогічне звання, здобуте минулого року, цього разу підтвердив. Однією з причин, через які Андрію не вдалося досягти успіху в півфінальному бою, тренер називає втому, що накопичилася під час тренувальних зборів у складі національної збірної України. Однак вже до наступних змагань, прогнозує тренер, Андрій повинен відновитися.
Готуючись до відповідальних турнірів, новоград-волинські каратисти набувають досвіду не лише в тренувальних спарингах — двічі впродовж цієї осені спортсмени взяли участь у навчально-тренувальних семінарах. Один із таких відбувся в Києві. Його особисто проводив президент всесвітньої федерації кіокушин-карате, японець Хацуо Рояма, володар дев’ятого дану — найвищого ступеня, якого можна досягти в карате. Також цими днями кращі місцеві каратисти разом із тренером побували на семінарі з хортингу (новий український вид спорту — щось на зразок боїв без правил). Президенту Житомирської обласної федерації кіокушин-карате, головному тренеру новоград-волинської команди Олександру Гордієнку за підсумками семінару було присвоєно звання «майстер хортингу».
За фінансову підтримку, завдяки якій стала можлива участь у звітному чемпіонаті України, новоград-волинські спортсмени висловлюють вдячність спонсору — приватному підприємцю В.П.Бордюху.
Олег БРЮХАНОВ