ДВАНАДЦЯТЬ КАНДИДАТІВ У МЕРИ. НА ПЕРСПЕКТИВУ

ДВАНАДЦЯТЬ КАНДИДАТІВ У МЕРИ. НА ПЕРСПЕКТИВУ

На минулому тижні в Новограді-Волинському було проведено низку заходів, що мали на меті поінформувати учнів старших класів про особливості роботи органів місцевого самоврядування. У середу, 15 жовтня, відбувся, так званий, день відкритих дверей у Новоград-Волинському «Білому домі», під час якого суспільно активна молодь — здебільшого голови шкільних парламентів — поспілкувалася із очільниками міської влади: секретарем міської ради Володимиром Федорчуком, заступником міського голови Сергієм Колотовим, заступником начальника управління житлово-комунального господарства Василем Матвійчуком.
Наступного дня школярі зустрілися з міським головою. За сценарієм зустрічі, дванадцять старшокласників виступили із п’ятихвилинними доповідями на тему: «Якби мером був я…». Проблеми, порушені учнями, не позбавлені актуальності — йшлося про екологію і довкілля, стан доріг, організацію дозвілля молоді — проте відчувалося, що більшість із молодих доповідачів переоцінюють потенціал міської влади, подекуди вважаючи, що фінансові можливості бюджету нашого міста ледь не безмежні. Тим не менше, діючий мер з інтересом вислухав «передвиборчі програми» дванадцяти молодих активістів, час від часу щось занотовуючи собі в блокнот.
Виступаючи із заключним словом, Микола Боровець подякував учням за їхню активну громадську позицію і пообіцяв, що кращі пропозиції будуть враховані при розробці програми соціально-економічного розвитку міста на 2009 рік.
Більше того, мер оголосив про «ярмарку проектів», яка, на думку Миколи Боровця, повинна зацікавити молодь Новограда-Волинського. Іншими словами, учням і студентам запропоновано долучитися до вирішення міських проблем у сфері благоустрою, розробляючи відповідні проекти. Як приклад, було згадано про реконструкцію джерела, що поблизу музею Лесі Українки. Цю роботу виконано з ініціативи школярів третьої школи. Реалізація кращих проектів буде здійснена за кошти міської ради.
Олег БРЮХАНОВ