КАРАТИСТИ ЗДОБУЛИ ДВІ ПУТІВКИ НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

КАРАТИСТИ ЗДОБУЛИ ДВІ ПУТІВКИ НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

Один із останніх турнірів із карате-до в році, що минає, видався напрочуд успішним для звягельської молоді. Двоє новоград-волинців за підсумками «UNION-CAP» (Львів, 3 грудня) пройшли відбір до складу національної збірної з карате-до у своїх категоріях і мають гарні шанси спробувати свої сили на чемпіонаті Європи. Це — учень четвертої школи Дмитро Корнійчук, котрий став переможцем турніру у віковій групі 14-15 років, ваговій категорії — до 52 кг, та його одноліток, гімназист Артем Кухарчук (до 63 кг). Також перше місце — в активі учня колегіуму Владлена Донця (10-11 років, до 40 кг).
До числа призерів турніру потрапили ще шестеро представників команди з Новограда-Волинського. Друге місце здобув В’ячеслав Лавренюк (категорія 10-11 років), бронзові нагороди отримали Олексій Тростенюк (10-11 років), Микола Бармак (16-17 років), Олексій Горбаченко (16-17 років), Анастасія Василенко (14-15 років) і юна дебютантка змагань Олександра Толченова (8-9 років).
Як зазначив один із тренерів клубу карате-до «Січ» Вадим Рибачок, у жодній категорії спортсменам було не просто, адже суперництво точилося щонайменше між двадцятьма учасниками, а в деяких категоріях їх кількість досягала півсотні. Загалом же міжнародний турнір, організований найсильнішим на сьогодні клубом карате України — львівським клубом «UNION» — видався традиційно представницьким: крім українців, у ньому взяли участь шанувальники карате з Росії, Білорусі, Чехії, Словаччини, Австрії, Латвії й Литви. Всього — 515 спортсменів.
Серед приємних моментів Вадим Рибачок відзначив потрапляння новоград-волинської команди до четвірки лідерів у командному заліку серед більш як тридцяти клубів. Причому, якщо брати до уваги лише українські клуби, то звягельчани за кількістю нагород поступилися лише господарям змагань та команді київського клубу «Шогун».
Спортсмени й тренерський штаб висловлюють вдячність фірмі «Аделаїда» за фінансову допомогу при організації поїздки на турнір.
Олег БРЮХАНОВ