«МРІЮ ЗБУДУВАТИ ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ ДЛЯ ДІТЕЙ ЗІ «СТАРОГО СМІТНИКА»

«МРІЮ ЗБУДУВАТИ ФУТБОЛЬНЕ ПОЛЕ ЗІ ШТУЧНИМ ПОКРИТТЯМ ДЛЯ ДІТЕЙ ЗІ «СТАРОГО СМІТНИКА»

Цього скликання в ряди депутатів міської ради прийшло чимало молодих перспективних людей. Серед них — Сергій УСЕНКО — і наша наступна розмова з Сергієм про те, яким був для нього цей депутатський рік, як працювалося і що вдалося зробити за цей час з обіцяного на виборах:
— Сергію, якою для тебе є робота депутата міської ради?
— Минуло трохи більше року відтоді, як нас обрали депутатами Новоград-Волинської міської ради шостого скликання. Я не можу сказати, що ця діяльність зовсім нова для мене, хоча це і моє перше скликання в міській раді. Завжди намагався допомагати людям — чи то порадою, чи то вирішити якісь питання, чи, по можливості, — матеріально. Я обирався по тому мажоритарному округу, де пройшло моє дитинство, я тут виріс, знаю багатьох жителів цих вулиць особисто і знайомий з їх проблемами.
— Як ти можеш оцінити депутатський склад цього скликання — чи з більшості питань знаходите спільну мову, чи виникають розбіжності?
— Хоч наш депутатський корпус досить розмаїтий, — у ньому представлені різні партії, але за цей рік не виникало у нас таких питань, з яких би ми не могли дійти згоди. Тісно співпрацюємо з іншими партіями, але наші «народники» як ішли на вибори єдиною командою, так і досі працюють усі разом злагоджено і дружно.
— Чим був викликаний твій вибір — йти на вибори в рядах саме Народної Партії?
— Чесно кажучи, ніколи не стояв осторонь політичного і громадського життя нашого міста. До того, як я прийшов у ряди Народної Партії, я був у складі потужної на той час СДПУ(о), однак, як пам’ятаєш, через ряд об’єктивних причин ця партія зійшла з політичної арени. Ну, а щодо Народної — то з ким же нам бути, як не зі своїми? Адже очолює партію наш високоповажний земляк, Голова Верховної Ради України Володимир Михайлович Литвин, котрий дуже багато допомагає рідному місту, всьому регіону. З його ініціативи зроблено багато добрих справ, і це саме та людина, яка працює для людей і заради рідної держави. Тому для мене альтернативи тут не було — тільки Народна Партія.
— А з якими питаннями до тебе як до депутата, зверталися протягом року виборці?
— Дуже різні питання, переважно — особистого характеру. Це — видача різних довідок і допомога у вирішенні бюрократичних проблем і такі, як завезення дров на зиму, для одиноких людей похилого віку вони мають бути порубані і підвезені, вирішення питань щодо надання певної допомоги в галузі медицини — за сприяння депутата це зробити простіше. Щодо питань медицини, то було б дуже доречно відмітити, що саме головний лікар міськрайТМО, депутат обласної ради В.М.Борис — людина безвідмовна. Завжди надасть посильну допомогу як пересічним жителям, так і самим однопартійцям.
Під час паводків до мене часто звертаються також із питання підтоплення будинків. Останнє — особливо актуальне, адже колись у цьому мікрорайоні було болото, і підземні води досі дають про себе знати.
На вулицях мого округу живуть не найзабезпеченіші новоград-волинці — їм потрібне сприяння депутата, підтримка, турбота і увага. Не відмовив ще нікому у прийомі, бо розумію, наскільки всі ці питання для них важливі і часто життєво необхідні.
Цього року, в тому числі і з моєї ініціативи, проведено поточний ремонт частини провулків Тельмана, вулиць Західна, Мічуріна , розпочато капітальний ремонт з асфальтовим покриттям на вул.Тельмана. Відновлено освітлення окремих вулиць. Здійснено водопониження за заявами громадян мого виборчого округу. Розчищена лісопосадка по вул.Зеленій.
Тобто те, що до виборів ми разом із нинішнім мером, а тоді — кандидатом на цю посаду Володимиром Івановичем Загривим, зустрічаючись із жителями, обіцяли, — намагаюсь виконувати.
— Які плани твої на найближче майбутнє — що плануєш зробити як депутат міської ради?
— Треба закінчити дорогу і тротуари по вул. Тельмана, провести ремонт решти вуличок і провулків.Завершити благоустрій лісопосадки зі встановленням лавочок для відпочинку та відповідним освітленням. Докладатиму зусиль щодо включення в план соціально-економічного розвитку міста на 2012 рік будівництва дитячого майданчика з футбольним міні-полем зі штучним покриттям по вул. Лянгуса. Щоб не лише мешканці центру, а й околиць мали змогу більш цивілізовано відпочивати та займатись спортом.
— Як, на твою думку, нинішня влада достатньо приділяє уваги міським околицям, які завжди були проблемою для Новограда-Волинського?
— Мабуть, достатньо ніколи не буває, але якщо порівнювати з минулими роками, то я вважаю, що робиться більше. І такі серйозні кошти, які цього року прийшли в наше місто і плануються на наступний рік за сприяння Голови Верховної Ради В.М.Литвина та завдяки активній позиції міського голови Володимира Івановича Загривого, дозволять ще багато чого зробити для околиць нашого міста.
— Сергію, крім депутатської діяльності, чим ти займаєшся?
— Я на сьогодні є директором спільного українсько-польського підприємства «Звягель-Принт», що займається друком упаковки.
— Сьогодні як ніколи відчутні розмежування — на малозабезпечених і більш забезпечених людей. Останні у всі часи займалися такою благородною справою як благодійництво і меценатство. Як ти гадаєш, цей рух розвинений у нашому місті?
— У нас багато підприємців не стоять осторонь добрих справ, але річ у тім, що і бізнесу в умовах світової економічної кризи доводиться не просто. Однак, підприємці багато допомагають місту, його жителям, і я завжди по мірі можливості теж не стою осторонь цієї справи. А прикладом у цьому знову ж таки для всіх нас може бути родина Литвинів — і Володимир Михайлович, і депутат обласної Ради Петро Михайлович Литвин роблять дуже багато добрих справ для людей та родин, які опинилися в скрутних життєвих обставинах. Не буду їх зараз перераховувати, скажу тільки, що цей перелік заслуговує на велику повагу.
— Сергію, що б ти хотів побажати своїм колегам-депутатам з нагоди свята — Дня місцевого самоврядування?
— Хотів би тут нагадати слова нашого міського голови В.І.Загривого: треба завжди пам’ятати про те, що перед тобою стоїть людина, і коли вона звертається до тебе з проханням про допомогу, — ставитися по-людськи, відгукнутися, допомогти, чим зможеш. А ще бажаю витримки, оптимізму і задоволення від того, що допомагаєш людям, що активно працюєш на ниві депутатської діяльності.
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА