ТІ, ХТО БАЖАЄ ВИПРАВИТИСЯ, МОЖУТЬ РОЗРАХОВУВАТИ НА ПІДТРИМКУ ВЛАДИ ТА ГРОМАДСЬКОСТІ

10 січня під головуванням секретаря міської ради Василя Михальчука відбулося чергове засідання спостережної комісії виконкому міської ради. Комісія, яка в більшості складається із представників громадськості, постійно прагне сприяти засудженим у їх виправленні, проводячи з ними соціально-виховну роботу.
Цього разу у зібранні взяли участь дільничні інспектори міського відділу міліції, начальник кримінально-виконавчої інспекції майор Ігор Каменчук та деякі мешканці міста, умовно-достроково звільнені від відбування покарання. Обговорювалися шляхи співпраці членів спостережної комісії щодо допомоги в соціальній адаптації особам, які в силу різних обставин мали проблеми із виконанням норм законодавства, але хочуть повернутися до нормального життя. В цілях громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених дехто із членів комісії вже відвідав своїх закріплених підопічних, познайомилися з умовами їх проживання, надали певну допомогу щодо розв’язання проблем зі здоров’ям. З метою заощадження коштів, можна пропонувати таким особам вступати до міської або обласної лікарняної каси. Домовилися, що надалі такі обстеження проводитимуть разом із правоохоронцями, депутатами міської ради, соціальними працівниками. На жаль, за словами дільничних, які знають докладніше про життя такої категорії осіб, більшість із них продовжують вести аморальний спосіб життя, часто повертаються до скоєння правопорушень. Так, із 11 осіб, умовно-достроково звільнених від виконання покарань, які стоять на обліку в місті, третина не в змозі зупинитися від скоєння наступного злочину. Є серед них і такі, котрі вже не один раз потрапляли до місць позбавлення волі. За переконанням членів спостережної комісії, людям, які щиро бажають виправитися, буде надаватися всіляка підтримка та допомога у соціальній адаптації в суспільстві.
За інформацією Каменчука І.О., останнім часом у місті та області в суспільстві почастішали прояви адміністративних правопорушень, спостерігається тенденція до рецидивної злочинної поведінки певних осіб. На його пропозицію прийнято рішення до судового розгляду заслуховувати на засіданнях спостережної комісії осіб, які не витримують іспитового терміну. Мета прийнятого рішення — дати можливість адмінпорушникам використати ще один шанс на виправлення. Наступне засідання комісії відбудеться через місяць.