ВЛАСНИЦЯ ІНТИМ-ШОПУ СВІТЛАНА ОСИНСЬКА: «ЗАМІСТЬ ШКАРПЕТОК ЧИ БУКЕТУ ТРОЯНД — «ПОЛУНИЧКА» У ПОДАРУНОК…»

…Знайомий таксист усміхнувся, коли ми з подругою попросили підвезти нас до «Оптики». Необізнаним скажу, що цей магазин — із «родзинкою», адже тут розташовано ще й інтим-шоп. Тож зрозуміло, що їхали ми туди аж ніяк не на окуляри дивитися… За декілька хвилин, оглянувши товар і придбавши дещо, ми повернулися у таксі. Запропонували водієві понюхати придбані щойно духи із пікантними феромонами… «Ну як? Тобі нічого не робиться?» — пожартувала подруга. «Ні, а що має робитися?» — усміхнувся хлопець. У відповідь ми теж розсміялися. Очевидно, товари «Інтим-шопу» нас все ж таки добряче надихнули на відповідний настрій, адже «аксесуари кохання» -— це вам не майонез на поличці супермаркету…
І нехай для провінції вивіска «Інтим-шоп» — явище не настільки звичне, як «Оптика», ця тема мало кого залишить байдужим. Хоча зрозуміло, що під одну гребінку гребти усіх все ж не варто. Бо якщо в одних «полуничка» викликає непідробну цікавість, то у інших, цілком ймовірно, здатна спровокувати «повстання» стереотипів чи прихованих глибоко у душі комплексів.
Тим не менше, коли, плануючи черговий номер, я запропонувала колективу ідею написати статтю на цю тему, — усі жвавенько відреагували і… дали добро. Тож, згадана на початку матеріалу історія з таксі, — частина редакційного завдання. Зізнаюся відверто, відвідини подібного магазину для мене стали «свіжачком» — як у робочих, так і в особистих справах, — попри те, що інтим-шоп працює в місті вже давненько, і багато городян там вже побували. Ще більше про це мріють, але досі не наважилися переступити поріг задля нестандартного шопінгу…
Очікування у мене були дещо більшими — магазинчик ­виявився невеличким, «нашпигованим» різними відділами. Цей куток, щоправда, з жодним іншим не сплутаєш — на поличках одразу чіпляють погляд фаллоімітатори в усій своїй «красі», насадки, інтимна косметика, стимулятори, вібратори та інші «штучки». Зрозуміло, що цього добра вистачає в Інтернеті, де можна детально усе роздивитися і де ніколи не зіткнешся з кимось зі знайомих, яких у такі моменти не усім хочеться бачити. Але ж не усі мають змогу «затоваритися» через мережу…
Соромитися чи ніяковіти (хоч і не дуже просто це зробити) тут немає чого — перші штучні фалоси, виготовлені із золота та срібла, були знайдені (!) ще у давньоєгипетських гробницях. Цікаво, що разом з іншими виробами інтимного характеру вони вперше з’явилися у країнах із високим рівнем давньої культури, філософії та медицини: Єгипті, Древньому Римі, Індії, племенах Майя тощо.
А після розмови зі Світланою Осинською — власницею інтим-шопу у Новограді — будь-які сумніви взагалі зникли: потреба у таких специфічних магазинах існує від часів фараонів і до сьогодні.
— Пані Світлано, у нашій країні секс, як гроші: мати це — добре, але говорити про це — не надто пристойно. Принаймні так вважалося донедавна. Тому цікаво, як же виникла досить несподівана для маленького містечка ідея відкриття інтим-шопу?
— Ідея ця спала на думку моїй доньці. Вона мешкає в Ужгороді, а в обласному центрі таким нікого давно не здивуєш. Тож вирішили й собі відкрити у Новограді те, чого у нас досі не було: обрали солярій та інтим-шоп. Це зараз солярії є у всіх салонах краси, а вісім років тому вони були своєрідною диковинкою. У солярій люди пішли, хоч відбавляй, а інтим-шоп став для багатьох, наче музей, — сюди ходили, як на екскурсію.
— І яку реакцію доводилося спостерігати у покупців?
— Траплялося, прийдуть компанією, посміються, ­пожартують біля товарів, а згодом ­приходять поодинці, аби щось купити. Не усі, як свідчить досвід, можуть одразу позбутися комплексів чи стереотипів виховання. Дуже часто товари, представлені у нашому магазині, — це необхідність для людей. Наприклад, коли чоловік на тривалий час їде на заробітки (подружжя приходять, щоб обрати альтернативу для зняття сексуальної напруги), або ж коли людину спіткала хвороба чи інвалідність, чи потрібно вирішити проблему хронічних жіночих захворювань… Старші чоловіки купують збуджувальні таблетки, жінкам лікарі часто рекомендують змазки, якщо природної недостатньо.
— Є думка, що люди, котрі не знаходять радощів у коханні, частіше хворіють і раніше помирають. Як часто до вас звертаються пари, котрі відчувають дисгармонію у інтимному житті?
— Рано чи пізно із цим доводиться стикатися більшості. Тому в усіх цивілізованих країнах на допомогу давно прийшли універсальні магазини кохання для дорослих. Вони пропонують вироби, подарунки та сувеніри, одежу та косметику, а також збуджуючі засоби,предмети для еротичних ігор та фантазій — усе, що здатне урізноманітнити життя. За кордоном вжедавно прийшли до усвідомлення того, що нічого забороненого в цьому немає.
Наш магазин теж створений для того, аби аксесуари, які завоювали популярність в інших країнах — допоміжного, профілактичного й медичного плану — покращували сексуальні відносини тих, хто цього потребує або просто бажає внести новий відтінок у стосунки.
— Це можна зробити, зокрема, подарувавши коханому чи коханій, щось пікантне… Чи не так?
— Так, адже по подарунки до нас звертаються дуже часто — і чоловіки, і жінки. Ті, котрим набридло дарувати на свята шкарпетки чи букети. Будьте впевнені, «полуничка» завжди буде ексклюзивним і цікавим сюрпризом. Досить часто люди приходять і дякують нам за те, що після купівлі товарів у інтим-шопі їх сексуальне життя налагодилось.
— Якось багато у нас крайнощів: у Радянському Союзі сексу не було, а зараз його забагато — і на екранах, і скрізь. Ви, як представник старшого покоління і людина, безпосередньо пов’язана з цією сферою, до яких поглядів більш схильні?
— Те, що сьогодні відкрито говорять на тему статевих взаємовідносин, — в цьому немає нічого поганого. Усе залежить від того, наскільки комфортно почуває себе при цьому кожна людина. Не подобається відвертість і розкутість у статевих стосунках — живи так, як подобається. Як на мене, то свобода повинна бути в усьому. Інша справа, хто і як із нею поводиться. А я навіть свою 80-річну маму переконала, що такий магазин, як у мене, потрібен.
— Був випадок, що ваш інтим-шоп… обікрали. Працівники міліції розповідали: коли проявляли фотографії з місця злочину у лабораторії (не усі товари було вкрадено, дещо залишилось), то черга вишикувалась до дверей — стільки було бажаючих побачити, що ж продають… Це схоже на анекдот, але й повірити не складно — у міліції теж люди працюють. А чим закінчилася та історія з крадіжкою?
— Так, це сталося ще у 2003 році, невдовзі після того, як ми відкрилися. Злодіїв, до речі, так і не знайшли. А винесли тоді таблетки, вібратори. Після того випадку довелося поміняти двері.
— Хтось із відомих людей сказав, що секс — це келих, запропонований коханням, для отримання найвищої насолоди від цього напою...Тож побажаємо нашим читачам завжди свіжого смаку від напою під назвою кохання. Вам, пані Світлано, дякую за розмову.
— Кохайте і будьте коханими!
Розмовляла Юлія БОНДАРЕВСЬКА