НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ: ШКОЛЯРІ З МІСЬКОГО КОЛЕГІУМУ — НАЙКРАЩІ В ОБЛАСТІ ЮНІ ЗНАВЦІ ПОЛЬСЬКОЇ ІСТОРІЇ

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ: ШКОЛЯРІ З МІСЬКОГО КОЛЕГІУМУ — НАЙКРАЩІ В ОБЛАСТІ ЮНІ ЗНАВЦІ ПОЛЬСЬКОЇ ІСТОРІЇ

Нещодавно на базі колегіуму відбулася ІІ обласна олімпіада з польської історії. Її організатором є Польське наукове товариство у Житомирі (ПНТЖ), спонсор — «Спільнота польська» (Варшава). Проведення обласної олімпіади у Новоград-Волинському колегіумі не є випадковим — уроки польської запроваджені з дня заснування колегіуму — спочатку як факультативні уроки, а з 1999 року — як основний навчальний предмет (друга іноземна мова). Навчальний заклад налагодив та підтримує дружні стосунки з сусідньою країною та щорічно реалізує обмін учнями та вчителями з гімназією з міста Люблін.
Учасники обласного творчого змагання подавали на конкурс свої власні ессе про життя та діяльність видатних поляків, котрі народилися на теренах України, лише після цього отримали запрошення для участі у ІІ турі. ІІ тур — це виконання тесту з історії Польщі. Після цього члени журі провели співбесіди з учасниками олімпіади. Темою розмови була власне робота про життя видатних поляків. За підсумками трьох турів було визначено переможців. У категорії 8-9 класи всі три призові місця дісталися учням Новоград-Волинського колегіуму: Машевській Ользі (9-Б клас, І місце), Горшкальовій Марині (9-Б клас, ІІ місце), Інжиєвській Вікторії (9-А клас, ІІІ місце).
Переможці отримали дипломи та нагороди. Членами журі були: С.Рудницький, викладач політології університету ім.І.Франка (Житомир), Ю.Кондратюк та Г.Махорін, викладачі історії Житомирського технологічного університету.
Олімпіада з польської історії — гарна нагода не лише продемонструвати власні знання, а й мотивація для їхнього удосконалення. А отримані перемоги — завжди приємні, а також є нагода привітати найкращих юних знавців польської історії та їх педагогів!
П.ЛІНЕВИЧ, завідувач інформаційно-методичного центру