ЧОМУ НЕ 10 ВІДСОТКІВ?

Шановні депутати! Звертаємося до вас із відкритим листом через газету «Звягель». Ми, приватні підприємці (таксі), працюємо на особистому транспорті. Маємо кожен одну машину і не маємо найманих працівників. Відносимося ми до першої категорії платників податків. Тобто, ми повинні платити від 1% до 10% мінімальної заробітної плати. Мінімальна зарплата по Україні становить 1070 гривень. Це — за газетними даними. 10% від 1070 грн. буде 107 грн. Стільки ми повинні платити єдиного податку. Нас віднесли до другої категорії платників. Друга категорія має прибуток від 150 тисяч до 1 мільйону гривень (газета «Факти» за 4 січня) і повинна сплачувати 20% від мінімальної зарплати 1070 грн., тобто 215 грн.
Шановні депутати! Скажіть, будь ласка, чим керувалися ви, коли приймали таку постанову? Знайдіть хоч одного таксиста-приватника, який має прибуток 12,5 тисяч у місяць і в результаті — 150 тисяч у рік. Київ, а це непомірно більша величина, прийняв постанову про 10%.
Виходить, що наші депутати думають не про своїх виборців, а про тих, хто має надприбутки. Невже не зрозуміло, що ви поставили в один ряд тих, хто має одну машину і того, котрий має 20-25 машин?
У свій час, коли в інших райцентрах платили єдиний податок 90 гривень, то наші шановні депутати поставили податок по 200 гривень, тобто максимальний. Зрозуміло, що тоді було інше керівництво, але зараз прийшли люди, які обіцяли нам, що все буде по справедливості. Якщо по закону і по справедливості, то 10% і буде правильно. А максимальні 20% ні в які рамки не вписуються. Якими ж законами і постановами керуються наші народні обранці, якщо вони дійсно народні?

З повагою КОВАЛЬЧУК, ГОНЧАРУК, ШВЕЦЬ, ТИМОЩУК, ПІДКАУРА, ЛУКАЩУК, ПЕЛЕШОК, ЛІСОВСЬКИЙ, КОВАЛЬСЬКИЙ, ЯНКОВСЬКИЙ, МЕЛЬНИЧУК