Новоградські борчині пройшли тренувальні збори на базі в Конча-Заспі

Новоградські борчині пройшли тренувальні збори на базі в Конча-Заспі

Протягом останньої декади січня на олімпійській базі в Конча-Заспі, що в передмісті Києва, проходили навчально-тренувальні збори борців. Разом із борцівською елітою України пройшли збори і три вихованки новоградських тренерів Юри Мірзабекяна й Анатолія Ясиневича. Це — Діана Десятко, Ірина Бондар і Каріна Чорномор — борчині вільного стилю, котрі вже заявили про себе на провідних українських і міжнародних турнірах.
Навчально-тренувальні збори тривали з 24 по 29 січня, а 30-31 січня там же відбувся чемпіонат України серед жінок.
«На жаль, цього разу наші борчині — без медалей. Проте вони показали хороший старт, як для перших змагань у новому році, маємо гарні перспективи», — розповів «Звягелю» Юра Мірзабекян, перший тренер спортсменок, який і досі продовжує з ними співпрацю й супроводжує під час важливих змагань.
Найближчим часом борців вільного стилю очікує щільний змагальний календар: 6 лютого — чемпіонат України в Хмельницькому, 12 лютого — чемпіонат Житомирської області, 23 березня — знову обласний чемпіонат, 6 квітня — чемпіонат України в Бахмуті.
Фінансування участі борчинь із Новограда в зборах на олімпійській базі відбулося частково за кошти профільного міністерства, частково — з допомогою місцевих спонсорів.
Олег БРЮХАНОВ