ФУТБОЛ: МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗАКЛИКАВ РІВНЯТИСЯ НА ЗДОБУТКИ СЕЗОНУ 2010 РОКУ

ФУТБОЛ: МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗАКЛИКАВ РІВНЯТИСЯ НА ЗДОБУТКИ СЕЗОНУ 2010 РОКУ

\"ФУТБОЛ:У вівторок, 24 січня, відбулася зустріч міського голови з представниками підприємств, організацій та приватними підприємцями, котрі в минулому році виступили футбольними меценатами. Володимир ЗАГРИВИЙ охарактеризував підсумки сезону-2011 для ФК «Авангард» як нормальні і терпимі.
Загалом команда, беручи участь у трьох турнірах, провела 30 офіційних ігор. У кубку Житомирської області ФК «Авангард» дістався до півфіналу, в чемпіонаті області — фінішував четвертим серед восьми учасників, у чемпіонаті України серед аматорських команд — став п’ятим у своїй відбірній групі, де було сім команд.
Як зазначив Володимир Іванович, витрати на команду за минулий сезон склали 196 тисяч гривень, із них 65 тисяч — кошти міського бюджету. Решту профінансували спонсори і меценати. Кожен із них був удостоєний подяки міського голови. Також Володимир Загривий додав, що в розпорядженні команди впродовж сезону перебував стадіон і всі необхідні приміщення, утримання яких відбувалося за бюджетні кошти, а орендної плати з команди, звісно, не брали.
Окремо відзначивши підтримку Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, котрий допоміг ФК «Авангард» спортінвентарем — надав форму, м’ячі, газонокосарку, — міський голова по­дякував тим, хто на місцевому рівні посприяв розвитку футболу. Найбільші внески зробили ТОВ «Церсаніт-Інвест» (20 тис. грн.), Центральна міськрайонна аптека №217 (10 тис. грн.), ТОВ «Ремакс» (6,7 тис. грн.), по 5 тисяч гривень надали приватний підприємець С.В. Іванчук та районний бюджет. Також серед тих, чиї внески на користь ФК «Авангард» у минулому році склали дві й більше тисячі гривень, — «Енергобанк», ринок «Урожай», міськрада (зібрані кошти працівників), ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ТОВ «Верес», кафе «Чебуречна» і ПП Бой­­чук В.М. «Хочу сказати всім вам щире спасибі за патріотизм», — завершив міський голова.
Говорячи про перспективи на футбольний сезон-2012, Володимир Загривий сказав, що вже зараз на потреби ФК «Авангард» у міському бюджеті передбачено 30 тисяч гривень. Але ця цифра може бути переглянута протягом року в бік збільшення. Очікується, що в цьому році місто отримає субвенцію, що дасть змогу дещо причепурити й модернізувати стадіон «Авангард» — покращити стан бігових доріжок, спорудити два тенісні корти, привести до ладу санітарну частину стадіону.
Президент ФК «Авангард» Микола Іванюк зупинився на спортивних аспектах існування футбольної команди: «Ми розпочали процес комплектації. Ті гравці, котрі є в нашому розпорядженні, почали тренування. Сподіваємося, що підбір футболістів буде кращим, ніж у минулому році. Очікуємо на прихід 5-6 гравців хорошого класу. Водночас будемо робити ставку на місцевих виконавців. Так, вже досягнуто домовленості, що в цьому році за ФК «Авангард» гратимуть Роман Весельський і Ярослав Корнійчук. Ведемо перемовини також із Ігорем Носарєвим і Юрієм Періним, але вони націлені грати на вищому рівні».
За словами Іванюка, на цей сезон для нормального існування футбольної команди потрібно близько трьохсот тисяч гривень. Це — з урахуванням тренувань, переїздів тощо. Для прикладу, одна лише заявка на участь у чемпіонаті України серед аматорів коштує 22 тисячі гривень.
«Ми плануємо зібрати такі кошти. Володимир Литвин нас завірив про солідну підтримку, є домовленість із керівництвом ТОВ «Церсаніт-Інвест», яке обіцяє виділити для футбольної команди 40 тисяч гривень. Крім цього, один зі спонсорів до кінця наступного місяця обіцяє придбати для клубу мікроавтобус», — поділився сподіваннями президент ФК «Авангард».
«Хороша буде команда», — на оптимістичній ноті завершив Микола Іванюк. А міський голова націлив ФК «Авангард» як мінімум повторити позаминулорічний успіх «Звягеля-750»: «Повинні рівнятися на це досягнення — друге місце в чемпіонаті України серед аматорів».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА