ПІСКОМ ПОСИПАЮТЬ ЛИШЕ ГОЛОВНІ ПРОЇЗДИ

Упродовж останнього тижня висота снігового покрову в Новограді-Волинському тримається в межах 16-20 см, повідомляють у місцевій метеостанції. Як за таких умов працюють організації, яким ввірено дбати про безаварійний стан доріг, ми запитали у начальника управління ЖКГ і КВ міської ради Василя ЛЕНЯ.
Василь Олексійович ­зазначив, що в цьому році на санітарну очистку міста, куди також входять витрати на прибирання снігу й відсипку вулиць піщано-сольовою сумішшю, в міському бюджеті передбачено 500 тисяч гривень на рік. Це — приблизно на 20% менше, порівнюючи з 2011 роком. Тому посипання проводиться переважно на тих вулицях, якими пролягають міські автобусні маршрути. Зокрема, у центральній частині міста, а також на вулицях, що ведуть на «Смолку», «Дружбу», в район м’ясокомбінату. Від початку року, станом на ранок 26 січня, було висипано близько 250 тонн піщано-сольової суміші (26 машин), використано приблизно чверть від заготовленої на поточний зимовий період.
Здебільшого залучаються два механізми — ТОВ «Міськкомунсервіс» та грейдер, що належить ТОВ «Шляхи Полісся». Втім, у випадку надзвичайно складних погодних умов, до снігоочисних робіт можуть бути задіяні транспортні засоби одинадцяти міських організацій і підприємств.
Водночас Василь Лень ­зауважив, що посипання піщано-сольовою сумішшю, у зв’язку з обмеженим фінансуванням, на другорядних вулицях не проводиться.
Олег БРЮХАНОВ