У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ ЛЮТУЄ ВІТРЯНА ВІСПА

Або, простіше кажучи, вітрянка. Про це газеті «Звягель» повідомили в епідвідділі райСЕС. Як розповіла завідуюча відділом Валентина МОКРИЦЬКА, упродовж січня цього року у школах і дитсадках міста й району було зафіксовано 74 випадки захворювання на вітряну віспу. Для порівняння — у січні 2011 року таких випадків було всього 10, за увесь 2011-ий рік — 71, за 2010-ий — 201.
Захворювання на вітрянку переважно мали місце у ЗОШ №4, 5, 6, 7 та гімназії, у дитсадках №1, 8, 14, 16, а також у Яруні.
«Такі сплески захворюваності на вітряну віспу — явище періодичне. Воно виникає, коли накопичується значна кількість людей, котрі не мають імунітету до цієї хвороби. Адже, один раз перехворівши, людина набуває імунітету до вітрянки на все життя», — пояснила Валентина Никифорівна.
У той же час лікарі-епідеміологи констатують відносно спокійну ситуацію щодо захворюваності на ГРВІ та грип. Епідемічний поріг наразі не перевищено, загрози закриття шкіл із цієї причини поки що немає. З 22 грудня 2011-го й по кінець січня цього року в нашому регіоні було зафіксовано дві тисячі випадків захворювання на ГРВІ, 10 — на грип. Таку ситуацію називають відносно благополучною.
Олег БРЮХАНОВ