У МОЛОДШИХ КЛАСАХ — ВИМУШЕНІ КАНІКУЛИ

Як повідомила редакції «Звягеля» начальник управління освіти і науки міської ради Ольга ІЛЬЯХОВА, протягом 1-3 лютого, за наказом управління, було призупинено навчання в школах для учнів 1-4 класів. У залежності від того, як розвиватимуться погодні умови, цей термін може бути продовжений.
Що стосується старшокласників, то на них дія наказу пошириться тільки в тому випадку, якщо похолодає аж до мінус 24 за Цельсієм. За словами Ольги Володимирівни, відповідні об’яви вже з’явилися на інформаційних стендах по школах.
Незначне відставання від програми, обумовлене вимушеною паузою в навчальному процесі, буде компенсовано за рахунок кількох додаткових уроків, самостійного опрацювання або ж більш прискореного вивчення деяких тем. Навчання по вихідних та урізання шкільних канікул, принаймні зараз, не планується.
Натомість дитсадки в місті працюють у звичному режимі. Як пояснила Ольга Ільяхова, роботу цих закладів не обмежують, щоб не створювати проблем батькам, якщо тим немає з ким у робочий час залишити дитину. Теж саме стосується й батьків першачків — хоча уроки для них не проводяться, вчителі на роботу ходять, і за дитиною, якщо ту приведуть до школи, — наглянути зможуть.
Олег БРЮХАНОВ