ЛЬОДЯНА ЗАГРОЗА

ЛЬОДЯНА ЗАГРОЗА

\"ЛЬОДЯНАОжеледиця примушує частіше звичайного дивитися під ноги. Втім, небезпека в цю пору року може підстерігати не тільки на слизьких дорогах і тротуарах. «Обережно —
бурульки!» — такі написи вивісили на деяких дверях до під’їздів, окремі місця потенційного падіння льоду з дахів позначили червоними стрічками. Але доводиться констатувати, що більшість бурульок залишаються висіти без будь-яких попереджувальних знаків.

За прикладами далеко ходити не довелося — приміщення кінотеатру-молодіжного центру буквально уквітчане з усіх боків гронами велетенських, подекуди — гігантських бурульок (на фото). Під ними — тротуар, входи до приміщення, торговельні точки. Жінка, котра торгує з намету тут таки на тротуарі, зізнається, що про небезпеку пам’ятає постійно, тримаючись якомога далі від небезпечної зони. «Кому треба, — ті не бачать…,» — відповідає на запитання, чи не намагався хтось очистити будівлю від звисаючого льоду.
У Новограді-Волинському, як завірили у травматологічному відділенні міськрайТМО, цієї зими поки не реєстрували випадків травматизму, пов’язаного з бурульками. Чого не скажеш про інші міста. Приміром, у столиці кілька днів тому не пощастило 21-річній австралійці. Споглядаючи на Києво-Печерську Лавру, туристка постраждала від падіння льоду.
У цьому ж повідомленні, розміщеному на Інтернет-сайті «Української правди», нагадують: якщо на голову впала крижана брила, то відповідатиме або власник будинку, або комунальні служби, які тримають його на балансі. Оскільки нічийні будівлі у нас навряд чи є (принаймні, в центрі), то й відповідальні за безаварійну їх експлуатацію повинні бути. Втім, як показує практика, станом на сьогодні проблему бурульок у нас відносять до категорії «якось то воно буде».
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА