У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ МІЛІЦІЯ ВСТАНОВИТЬ «ТРИВОЖНІ КНОПКИ» В ПАРКАХ, СКВЕРАХ ТА КЛУБАХ

У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ МІЛІЦІЯ ВСТАНОВИТЬ «ТРИВОЖНІ КНОПКИ» В ПАРКАХ, СКВЕРАХ ТА КЛУБАХ

У Житомирській області «тривожними кнопками» оснащують магазини, розважальні заклади, парки, майдани та інші громадські місця.
Так звані системи термінового виклику міліції або «тривожні кнопки» є сучасним засобом охорони у магазинах, розважальних закладах тощо. Проте правоохоронці наразі вишукують можливості для того, щоб обладнати ними інші громадські місця, які за результатом аналізу скоєння злочинів на території області є найуразливішими щодо вчинення протиправних діянь.
Відтак, відповідні системи мають бути встановлені у парках, скверах, на майданах, а також у місцях постійного проведення масових заходів для того, щоб громадяни могли одразу повідомити про пригоду до міліції за допомогою лише одного натискання на кнопку.
Головний принцип роботи «тривожної кнопки» — підтримка постійного цілодобового зв’язку об’єкту з оператором, а також безпосередньо з нарядом швидкого реагування. При натисненні на кнопку сигнал миттєво надходить на пульт і передається правоохоронцям, які упродовж декількох хвилин прибувають на місце виклику.
Наразі на Житомирщині 43 об’єкти підключено до системи термінового виклику УДСО при УМВС України в області, серед них 24 — це магазини та інші торгові об’єкти.
У Новограді-Волинському викликати міліцію, використовуючи «тривожні кнопки», можна буде за наступними адресами: вул.Шевченка, 6, 7-а, 35/1-а, 67; вул.Ушакова, 50; вул.Рокоссовського, 2; вул.Толубка, 2.
Житомир.info