БЕЗ ЧЕМПІОНА НЕ ПОВЕРТАТИСЬ!

БЕЗ ЧЕМПІОНА НЕ ПОВЕРТАТИСЬ!

24-25 лютого у Сімферополі відбувся чемпіонат України з кіокушин-карате серед дітей та дорослих, учасниками якого стали прихильники цього виду спорту з 15 областей. Серед них — численна команда Житомирщини у складі 30 спортсменів, дві третини якої становили каратисти з Новограда-Волинського і району.
Як розповів газеті «Звягель» президент Житомирської обласної федерації кіокушин-карате, головний тренер команди Олександр Гордієнко, організатори змагань одразу попередили, що команди повинні бути укомплектовані тільки найсильнішими представниками у кожній категорії. Тож, турнір вийшов дійсно сильним, і завоювати призові місця було непросто.
Єдиним цього разу переможцем серед представників Новоград-Волинщини став учень сьомої школи, тепер уже кандидат у майстри спорту Ярослав Бучовський — у віковій групі 16-17 років. Ярослав провів усі бої впевнено і нарешті здобув звання чемпіона України, адже до цього часу юнак максимум пробивався до трійки призерів.
Дев’ятирічний гімназист Іван Нікітович теж мав непогані шанси перемогти у фінальному поєдинку, проте ключовий епізод бою судді трактували на користь його суперника. Втім, за гарно проведений бій Іван був нагороджений цінним подарунком. Віце-чемпіонами також стали десятирічний Олександр Козубяк (гімназія), 16-річна Олена Капустинська (НВПЕТ) та дебютантка такого рівня турнірів Тетяна Колчук, до речі, вчителька біології ЗОШ №5.
Доволі несподівано на третьому місці опинився один із фаворитів турніру — Андрій Касянчук. За словами тренера, Андрій проводив півфінальний бій доволі переконливо. Втім, за рішенням суддів, була зафіксована нічия. За регламентом, у такому випадку учасники проходять процедуру зважування, після чого перемога віддається легшому спортсмену. Саме цей фактор і не дозволив Андрію Касянчуку пройти до фіналу.
До числа бронзових призерів потрапили Роман Бучовський (ЗОШ №7), Олексій Решетник (колегіум), Лілія Ботіна (гімназія), Олег Говоров (Суслівська ЗОШ), Степан Забережний (Колодянська ЗОШ) та Влад Буковський (СШ №4).
Окрім медалей і грамот, чемпіони й призери були нагороджені цінними подарунками — атрибутикою з тематикою кіокушину. Олександр Гордієнко висловив вдячність батькам спортсменів-учасників, адже значною мірою саме завдяки їхній фінансовій допомозі була організована поїздка такої численної команди на престижні змагання.
Олег БРЮХАНОВ