У КОЖНОГО — СВІЙ ТАЛАНТ

У КОЖНОГО — СВІЙ ТАЛАНТ

Це маленьке приміщення, куди збігаються тричі на тиждень діти зі всього міста — від першачка до випускника — знаходиться на території центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Саме тут, у мистецькій студії «Азалія», створюються перші дитячі шедеври. Студію очолюють досвідчені майстри Леся Віталіївна та Олександр Броніславович Лашевичі. Обоє закінчили Грицівське вище художнє професійне училище і відтоді, вже понад п’ятнадцять років, викладають у школах міста образотворче мистецтво. Ось що вони розповіли:
— Ми займаємося з дітьми на базі шкіл №2, 4, 5, 9, а у студії «Азалія» — з вересня минулого року. Директор центру науково-технічної творчості Валентина Іванівна Найдюк надала студії приміщення для майстерні.
У студії ми працюємо за власною авторською програмою. Тут немає ніяких оцінок, але є певні вимоги як до нас, так і до дітей. Їм прививається любов до мистецтва, порядку. Діти тут розкриваються, проявляють свої таланти, спілкуються. Впевнені, яким би не був початок навчання, він завжди може мати позитивне продовження. Головне, щоб старалися як дитина, так і вчитель, і наполегливо продовжували працювати. Творчо! Адже саме у праці і творчості людина росте духовно, стаючи справжньою особистістю.
Запрошуємо дітей до студії, де вони будуть працювати із сучасними матеріалами: шпаклівкою, гіпсом, вітражними фарбами, клеями, пластиком, бісером. Все це знадобиться їм і у майбутньому дорослому житті. Навчаться ліпленню, оздобленню тканини, бісероплетінню, пап’є-маше, ручній і машинній вишивці, різним видам декору, паперопластиці.
Наші вихованці виставляють свої роботи на персональних та колективних виставках. Восени минулого року Ірина Бондарчук та Катерина Солобчук, учениці 9 класу школи №9, стали переможницями обласних конкурсів «Поліські візерунки» та «Веселковий дивосвіт».
Хочемо подякувати батькам, з якими тісно співпрацюємо. Саме вони надають велику допомогу, адже на виготовлення робіт дітям потрібні часом недешеві матеріали.
Навчання у студії безкоштовне, але матеріали діти змушені купувати за власні кошти. На жаль, не всі батьки мають можливість забезпечити дитину матеріалами, особливо з малозабезпечених та багатодітних сімей. Надіємося на фінансову підтримку з боку спонсорів.