ПРОКЛАДАВ ВОДОГІН – ВИЯВИВ АРСЕНАЛ

Цими днями на території мікрорайону «Морське», в тій його частині, де нині йде активне житлове будівництво, було виявлено справжній арсенал часів Другої світової війни – 83 артилерійські снаряди 45-го калібру. Снаряди знаходилися приблизно на півтораметровій глибині, і невідомо скільки б ще часу пролежали в землі, аби не виникла потреба проводити в цей мікрорайон водогін. Саме під час копання траншеї небезпечний «скарб» помітив працівник екскаватора. Він же й повідомив місцевих МНС-ників про свою знахідку.
Фахівці групи піротехнічних робіт головного управління МНС України в Житомирській області кваліфікували снаряди як такі, що повністю споряджені. Іншими словами – будь-які необережні дії з боку місцевого населення могли призвести до вибуху. На щастя, трагедії не сталося – снаряди того ж дня були утилізовані на спеціальному полігоні.
Рятувальники вкотре нагадують: при виявленні підозрілих предметів, що схожі на вибухівку, в жодному разі не потрібно намагатися щось із ними робити самостійно. Потрібно огородити місцезнаходження предметів від втручання сторонніх осіб та якнайшвидше повідомити правоохоронні органи або місцеве представництво МНС.
Олег БРЮХАНОВ