МУЖНІЙ ПОДАРУНОК — НА 8 БЕРЕЗНЯ

МУЖНІЙ ПОДАРУНОК — НА 8 БЕРЕЗНЯ

\"МУЖНІЙ10 березня у місті Ірпінь Київської області відбувся Всеукраїнський турнір серед дітей та юніорів із кіокушин-карате у розділі куміте. Кубок княгині Ольги (саме під такою назвою більше відомий цей турнір) був присвячений Міжнародному жіночому дню. Це було доволі символічно, адже тренерами з кіокушин-карате в Ірпені є жінки — ­Галина та Ірина Петренки.
Житомир­ська делегація, на чолі з новоградським тренером Володимиром Гусєвим, налічувала 20 спортсменів, з них — 7 звягельчан, інші — представники міст Баранівки та Бердичева.
Зі слів тренера команди, турнір міг мати статус міжнародного, адже, крім делегацій з України (були спортсмени з Івано-Франківська, Славути, Чернігова, Олександрії, Вишгорода, Броварів, Харкова та Києва), була сильна команда з Білорусі у складі 25 чоловік, у якої, до речі, тренер — теж жінка. У турнірі взяли участь близько 200 спортсменів.
Дуже сильно виступили білоруси та господарі турніру. Представники команди Житомирщини теж «не пасли задніх». Феєрично виступив Влад Буковський. Займаючись кіокушин-карате лише три місяці, хлопець переміг у двох боях нокаутом. Особливо видовищною була перемога у фінальному поєдинку над сильним суперником із Білорусі. Підсумок — золото турніру. Наймолодший учасник Новоград-Волинської команди Михайло Скиба, здобувши три перемоги, теж посів перше місце. Спортсмен із Новоград-Волинського району Степан Забережний провів три поєдинки, у двох здобув перемогу і — срібло турніру. Його молодший брат Василь додав до скарбнички команди бронзову медаль. Також третє місце посів Богдан Кравчук — студент НВПЕТ. Крім звягельчан, представники Житомирської команди здобули одну золоту, дві срібних та три бронзових медалі.
— Виступ вважаю вдалим, — поділився своїми враженнями Володимир Гусєв. — Хочу відзначити високий рівень організації змагань і подякувати приватним підприємцям В.Малярику, С.Канюці та Р.Нагорнюку за допомогу в організації поїздки. Також, хочу привітати жінок зі святом весни, кохання, краси. Бажаю вам здоров’я, радості та оптимізму, а ми, чоловіки, зробимо все можливе для цього.
Розмовляв Ігор РАТУШИНСЬКИЙ