РЕВІЗОРИ ЖИТОМИРЩИНИ ВІД ПОЧАТКУ РОКУ ЗАБЕЗПЕЧИЛИ ВІДШКОДУВАННЯ ВТРАТ НА СУМУ 7,1 МЛН ГРН.

Державною фінансовою інспекцією в Житомирській області впродовж січня-лютого ц.р. за результатами контрольних заходів виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 18,0 млн. грн. При цьому, від початку року відшкодовано втрат на суму понад 7,1 млн. грн.
Зокрема, вжитими інспекцією заходами лише у лютому ц.р. відшкодовано фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 4,0 млн. грн.
Так, житомирські ревізори у лютому забезпечили відшкодування втрат на суму 241,0 тис. грн. в Обласному лікувальному центрі вертебрології і реабілітації. Загалом під час позапланової перевірки державних закупівель на зазначеному об’єкті (проведена у І кварталі 2011 року) встановлено проведення зайвих виплат бюджетних коштів, внаслідок оплати завищених обсягів та вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт у відділенні радонолікування на суму 530,9 тис. грн. Контрольний захід охопив період з 1 січня 2009 року по 21 березня 2011 року.
Для належного реагування на факти порушень до правоохоронних органів упродовж звітного періоду передано матеріали 24 контрольних заходів, за якими порушено 6 кримінальних справ. Ще 3 кримінальні справи порушено за результатами участі працівників інспекції у перевірках, що проводились правоохоронними органами.
Держфінінспекція нагадує, що про факти фінансових порушень на об’єктах контролю та про факти неправомірних дій (бездіяльності) службових осіб, інспекції при здійсненні ними своїх повноважень можна повідомити за «телефоном довіри»: (0412) 46-34-01.
Прес-служба Держфінінспекції в Житомирській області