ІНОЗЕМНА МОВА — ЦЕ КЛЮЧ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ІНШИХ КУЛЬТУР

ІНОЗЕМНА МОВА — ЦЕ КЛЮЧ ДЛЯ ВІДКРИТТЯ ІНШИХ КУЛЬТУР

Іноземна мова в сучасному світі є засобом пізнання світу. Водночас мова — це ключ для відкриття унікальності, своєрідності, власної національної самобутності та історичних досягнень представників інших культур. Це добре розуміє, плануючи свою діяльність на уроках та в позаурочний час, учитель-методист німецької мови гімназії імені Лесі Українки Валентин Володимирович Вітренко.
Міжшкільний учнівський обмін, робота з обдарованими дітьми, пошуково-дослідницька діяльність — далеко не всі педагогічні проекти, якими займається вчитель. У рамках реалізації проектів — щорічні обміни (починаючи з 1999 року) між гімназистами з міста Новограда-Волинського та м.Візентайд (Німеччина), які є яскравим засобом прилучення учнів, котрих навчає В.В.Вітренко, до цінностей, створених іншими народами.
Валентин Володимирович веде значну краєзнавчо-пошукову роботу, плідно працюючи над використанням краєзнавчих та країнознавчих матеріалів у своїй педагогічній діяльності, готуючи учнів до участі в конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт в рамках Малої академії наук.
А ще в позаурочний час вже три роки поспіль вчитель успішно працює в міській школі «Обдарована дитина» у відділенні німецької мови з кращими знавцями німецької мови шкіл міста — переможцями міського етапу Всеукраїнських олімпіад.
Результати цьогорічної обласної олімпіади з німецької мови — яскраве тому підтвердження: з шести учасників (п’ять з них — вихованці гімназії та учениця 10 класу колегіуму) призові місця вибороли всі шестеро учнів. Це — десятикласниця Юлія Гуменюк, яка виборола диплом І ступеня, учениця 9 класу Катерина Голосова, десятикласниці Яна Седлецька, одинадцятикласниці Катерина Фільчук та Олена Ольшевська вибороли дипломи II ступеня, а десятикласниця колегіуму, яка виступала за 11-й клас, Марія Левицька виборола диплом III ступеня. (До речі, загальна кількість переможців обласного етапу олімпіад за останні 5 років, яких підготував В.В.Вітренко. До того ж, три гімназистки за цей період стали переможцями обласного етапу конкурсу-захисту творчих робіт у рамках МАН під керівництвом Вітренка В.В.
Щиро вітаємо з цьогорічною перемогою учнів — учасників обласної олімпіади — та, ­безумовно, їхнього наставника Валентина Володимировича Вітренка.
І.БУЦУКІНА, методист ІМЦ