СЕРЦЯ, ЩО ОБ’ЄДНАНІ ІДЕЄЮ ТВОРЕННЯ ДОБРА

СЕРЦЯ, ЩО ОБ’ЄДНАНІ ІДЕЄЮ ТВОРЕННЯ ДОБРА

Того вечора, 6 березня, в залі Палацу культури імені Лесі Українки, як то кажуть, яблуку ніде було впасти. Глядацький зал був не просто переповнений, він вщерть наповнився дивовижною і незабутньою атмосферою свята, посмішок, ентузіазму. І цю добру, світлу ауру створювали не лише пісні відомих українських виконавців, що лунали зі сцени, а й той особливий настрій, що панував серед глядачів. Складалося враження, що всі вони — від серця до серця, — об’єднані єдиним поривом, єдиним стремлінням, однією захоплюючою ідеєю. Насправді ж так і сталося — жоден із присутніх не міг залишитися байдужим до того, що відбувалося під час дійства. Адже це була не просто розважальна програма — того вечора Благодійний Фонд Володимира Литвина «Майбутнє Полісся» подарував жіноцтву Новограда-Волинського концерт за участю зірок української молодіжної естради, в якому також виступили учасниці конкурсу «Міс-медичний коледж 2012». І найголовніше, що відбувалося під час цього концерту, — об’єднання, згуртування новоград-волинців навколо такої поважної і високодуховної місії, як благодійництво.
Краса — вона дійсно врятує світ. Особливо, якщо це краса внутрішня — наших думок, прагнень і вчинків. І саме такі вчинки — щирі, благородні — дарує людям, насамперед, новоград-волинцям, команда ініціативних і небайдужих до долі нашого краю ентузіастів, команда Благодійного Фонду «Майбутнє Полісся». Як ми вже повідомляли, Фонд створений за ініціативи нашого земляка, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, який нині є Почесним головою «Майбутнього Полісся», а очолює правління Фонду син Володимира Михайловича — Іван Литвин. І це дуже символічно, коли досвід, напрацювання, найкращі пориви душі ми передаємо у спадок своїм дітям і благословляємо їх на творення добра на землі.
Надзвичайно душевно і трепетно Іван Володимирович привітав чарівних звягельчанок із прекрасним святом весни, віри, надії і любові — 8 Березня, а ще — передав вітання і подарунки від В.М.Литвина. Він також запросив молодь і всіх небайдужих приєднуватися до благодійного руху і стати активними волонтерами, які б єдиною згуртованою командою працювали на благо рідного краю.
Що сьогодні потрібно новоград-волинцям, які проблеми їх хвилюють, якими інтересами живуть — саме з метою відповісти на ці та інші питання було проведене анкетування, перед початком дійства. Як повідомили згодом активісти Фонду, всі відповіді будуть опрацьовані, і саме вони визначать ті пріоритети, на які також буде направлена діяльність Благодійного Фонду «Майбутнє Полісся».
Особливо це стосується питань молодіжної сфери. Адже саме молоді, яка щойно стає на самостійний шлях у житті, дуже необхідна підтримка на початку цього шляху. Власне, якщо є така підтримка, то є впевненість у собі, у власних силах, з’являється можливість реалізувати повною мірою свої знання, вміння, прагнення. І саме через це одним з основних завдань «Майбутнього Полісся» є підтримка обдарованої молоді. Підтримка не на словах і гаслах, а в конкретних справах — так талановитим дітям Полісся від Володимира Михайловича Литвина нещодавно було вручено іменні стипендії та гранти. І це не лише такі необхідні цим дітям кошти, а ще й гордість від того, що відзначені, помічені і визнані на рівні Голови Верховної Ради України, що дає наснагу працювати, творити, вдосконалювати та примножувати те, чого вже досягнуто.
Власне, підтримка обдарованої молоді — це ще й державна програма, державна політика, під яку, на жаль, виділяється недостатньо коштів. А талановитих дітей у поліській глибинці так багато. Володимир Литвин, який сам виріс у такій глибинці, сьогодні робить все для того, аби підтримати саме своїх юних земляків і дати їм можливість досягнути в житті омріяного. Досягнути — завдяки діяльності Благодійного Фонду «Майбутнє Полісся».
Судячи з перших кроків цієї благодійної організації, я особисто переконана, що Фонд зможе, як і задекларовано, згуртувати молодь нашого міста, об’єднати в благодійництві, доброчинній місії, залучити молодих до активного громадського життя, до проведення змістовного дозвілля. Навіщо ж юним ховатися за пляшкою пива, цигаркою чи безцільно «зависати» в Інтернет-мережі, якщо є захоплююча альтернатива — працювати і відпочивати у команді однодумців, творити добро і відчувати свою значимість у житті рідного міста. І це саме той досвід, який дасть їм крила на майбутнє, що і підтвердив ще раз благодійний концерт з нагоди весняного жіночого свята — він став незабутнім спогадом і джерелом натхнення для багатьох новоград-волинців на здійснення добрих справ.
Лариса ГЕМБАРСЬКА