АВТО ПОСЛА ІНДІЇ НАСМЕРТЬ ЗБИЛО ПІШОХОДА

На Житомирщині машина посла Індії збила пішохода — від отриманих травм чоловік помер. ДТП сталася близько сьомої вечора неподалік автобусної зупинки, у центрі села Сінгури. Легковик із дипломатичними номерами їхав із Вінниці в бік Житомира. 57-річний чоловік повертався від матері додому. Він не встиг дійти до тротуару кілька метрів, як його збила машина з дипломатичними номерами. Свідки твердять, що «Мерседес» збив чоловіка на пішохідному переході. Від удару його відкинуло на кілька метрів. «Перехід отак прямо, а він на навскіс пішов. Від переходу і аж туди за зупинку лежав при узбіччі. Шапка там, аж на зупинці була», — розповіла дружина загиблого Людмила Дубинецька.
Від тяжких травм чоловік загинув одразу. За словами свідків, машина їхала на шаленій швидкості. «Там не видно навіть гальмівного шляху. На мою думку, я сам водій, швидкість була не менше 150 км», — впевнений Юрій Шкаба, родич загиблого.
Із «Мерседеса» вийшли двоє чоловіків і жінка. Між собою говорили іноземною. Від правоохоронців, які оформлювали ДТП, люди почули, що в машині їхав посол Індії. «Міліціонери казали, що це був посол Індії, який їхав з Вінниці і поспішав на літак. Можливо, тому міліціонери, які там стояли, казали, що, мабуть, натиск був на водія, щоб водій їхав швидше, бо вони запізнювалися», — каже сестра загиблого Наталія Шкаба.
У ДАІ про іноземного посла — ні слова. Кажуть, за кермом був 55-річний житель Києва, який був тверезий. Де саме збили людину — на пішохідному переході чи за ним, і чи не перевищив він швидкості, має встановити експертиза. Правоохоронці припускають, що водій не помітив пішохода, бо його засліпило світло зустрічного авто. Тим часом посольство Індії в Україні в офіційному листі повідомило ЗМІ, що ДТП справді сталася за участі машини, яка належить посольству. Чи допоможе установа родичам загиблого поки невідомо.
tsn.ua