ПЕРЕВІЗНИКИ ДЕМПІНГУЮТЬ

З 19 березня на міських автобусних­ ­маршрутах, що обслуговуються ТОВ «Новоград­транссервіс», здійснюється безкоштовне перевезення пільговиків усіх категорій без обмежень. Водночас вартість проїзду для решти пасажирів замість 2 гривень тепер складає півтори.
«Це — особливості конкуренції, адже віднедавна в місті з’явилося два підприємства, що претендують на обслуговування міських автобусних маршрутів», — зазначив у розмові з кореспондентом «Звягеля» заступник міського голови Сергій КОЛОТОВ.
Нагадаємо, що з 1 березня маршрут №3 взялося обслуговувати ТОВ «Міськкомунсервіс» — спільне підприємство, засновниками якого є міська рада і приватник Роман Седлецький. Новий учасник ринку перевезень одразу ­запровадив покращені умови для пасажирів — як для тих, хто не наділений пільгами, так і для пільговиків. Вочевидь, іншому гравцю цього ринку теж довелося йти на поступки.
Втім, радіти пасажирам зарано, адже наразі важко спрогнозувати, чим закінчиться ця боротьба за ринок. Цілком реальним здається варіант, коли переможець, ­усунувши конкурента, знову почне диктувати свої, економічно обгрунтовані, умови перевезень. Адже малоймовірним виглядає той факт, що перевізникам буде і надалі вигідно обслуговувати на постійній безкоштовній основі майже половину населення міста.
Олег БРЮХАНОВ