ЗВЯГЕЛЬЧАНИН АНДРІЙ КАСЯНЧУК НАГОРОДЖЕНИЙ САМУРАЙСЬКИМ МЕЧЕМ!

ЗВЯГЕЛЬЧАНИН АНДРІЙ КАСЯНЧУК НАГОРОДЖЕНИЙ САМУРАЙСЬКИМ МЕЧЕМ!

Двоє новоград-волинських спортсменів стали учасниками грандіозної події — Міжнародної олімпіади бойових мистецтв, що пройшла у Києві 22-23 березня. У рамках спортивного шоу відбулися змагання з дев’яти видів видовищних єдиноборств. Серед них — кубок Європи з бойового самбо, клубний кубок Європи з кіокушин-карате, міжнародний турнір із тайського боксу та інші. Загалом на змагання прибуло близько 1200 спортсменів із 36 країн.
У складі збірної України з кіокушин-карате були представлені звягельчани Андрій Касянчук — чемпіон України, переможець професійного рейтингового бою за версією К1, неодноразовий призер міжнародних турнірів, та Ярослав Бучовський — новоспечений чемпіон України у віковій категорії 16-17 років. Обоє — представники ФСТ «Спартак».
Виступаючи в абсолютній категорії (понад 90 кг), Андрій Касянчук пробився до фіналу, де його суперником став «давній знайомий» — спортсмен, котрий перейшов дорогу Андрію на попередньому чемпіонаті України. Як не прикро для звягельчанина та його тренера, але фінальний бій відбувся за тим самим сценарієм, що й поєдинок чемпіонату місяць тому. За словами тренера Олександра Гордієнка, його вихованець виглядав значно переконливіше по ходу бою, однак закріпити свою перевагу нокаутуючим ударом не зміг. Судді зафіксували нічию після двох раундів. У такому разі, відповідно до регламенту, спортсменам належало пройти процедуру зважування, після якої перемогу віддають легшому бійцю. Відтак, Андрій Касянчук став срібним призером турніру, хоча й заслуговував піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.
«Я йому так і сказав: якби ти його «поклав», то питань би не було…», — розповідаючи про перипетії турніру, зауважив Олександр Гордієнко. Втім, тренер не виглядав аж надто засмученим, адже Андрій Касянчук за друге місце був нагороджений пам’ятним призом від президента Всесвітньої федерації кіокушин-карате канчо Йошикузу Сузукі. Звягельчанин отримав чорний самурайський меч.
Ще один представник Новограда-Волинського — учень ЗОШ №7 Ярослав Бучовський — на жаль, вибув із числа претендентів на перемогу вже після першого бою. Річ у тім, розповів тренер, що Ярослав незадовго до турніру переніс простудне захворювання, внаслідок чого деякий час не тренувався й вирушив на змагання не в кращій спортивній формі. Як наслідок — поступився поляку й залишився без нагород.
Наразі спортсмени місцевого осередку кіокушин-карате розпочали підготовку до чемпіонату України, що відбудеться 21-22 квітня у Харкові. Бої проводитимуться за правилами, що значно розширять арсенал прийомів. Зокрема, дозволятимуться больові прийоми, кидки суперника та удари руками в голову. Тож, у новоград-волинських каратистів є майже місяць, щоб підійти до цього турніру у найкращій бойовій готовності.
Олег БРЮХАНОВ