ХОКЕЙ У «ГЛОБАЛІ»

ХОКЕЙ У «ГЛОБАЛІ»

Минулого тижня наша дитяча хокейна команда побувала на обласному турнірі «Кубок Весни». Відбулися змагання у житомирському розважальному центрі «Глобал», де юні хокеїсти з Новограда-Волинського стали срібними призерами.
Ініціаторами турніру були тренер житомирської команди «Арсенал Полісся» Геннадій Муравський та керівник команди з Новограда Сергій Руденко. За словами пана Сергія, наша команда хоч і поступилася сильнішому й досвідченішому супернику, але провела гру на гідному рівні. А головне, що дитячий хокей на Житомирщині відроджується — цей турнір став першим в історії незалежної України.
У Житомирі дитячий хокей, за словами Сергія Руденка, перебуває на значно вищому рівні, ніж у Новограді: там є база для систематичних тренувань, відповідний рівень командної гри та належне екіпірування. До речі, суперники-житомиряни люб’язно надали форму нашому голкіперу Івану Ганьбі (1999 р.н.). Попри те, що форма на воротаря виявилася значно більшою за розміром, хлопець героїчно відстояв на воротах три періоди по 15 хвилин.
Сподобалася своєю грою житомирським уболівальникам і єдина у новоградській команді дівчина-хокеїстка (!) — Діана Ковальчук (1999 р.н.), котра на гідному рівні протистояла ­серйозним суперникам. Також у складі команди грали форвард Ігор Руденко (1997 р.н.), брати Лопатюки: форвард Дмитро (2001 р.н) та півзахисник Віталій (2000 р.н.), захисник Максим Черняк (1999 р.н.). На жаль, не усі гравці дитячої команди змогли поїхати на змагання. Спонсором турніру став тренер Олег Лопатюк, який організував для дітей транспорт та можливість спробувати себе та свої можливості на вищому хокейному рівні. Діти залишилися вдячні керівництву команди за отримані враження та цікаво проведене дозвілля.
Юлія КЛИМЧУК