ПОРЦІЯ ОПТИМІЗМУ ПЕРЕД СТАРТОМ СЕЗОНУ

ПОРЦІЯ ОПТИМІЗМУ ПЕРЕД СТАРТОМ СЕЗОНУ

ФК «АВАНГАРД»: Є СПОНСОРИ, БОЙОВИЙ СКЛАД І ЖАГА ДО ПЕРЕМОГ!
Керівництво і тренер футбольного клубу «Авангард» зробили амбітну заяву — у всіх турнірах, у яких братиме участь клуб у цьому році, перед ним будуть поставлені максимальні задачі. Про це було оголошено минулої суботи, під час зустрічі представників влади й клубу із зацікавленою футбольними питаннями громадськістю. Зокрема, йшлося про джерела фінансування команди, пріоритети при її комплектації та ремонт стадіону «Авангард», на якому команда зазвичай проводить домашні ігри.

Триста тисяч гривень — вже підрахували, що саме в таку суму обійдеться участь ФК «Авангард» у чемпіонаті й кубку Житомирської області та у всеукраїнських турнірах під егідою Асоціації аматорського футболу України. «На сьогодні є близько ста тисяч», — зазначив почесний президент клубу Микола Іванюк, висловивши переконання, що решту коштів теж вдасться зібрати, адже свою участь у співфінансуванні клубу підтвердити потужні місцеві підприємства. Серед них — завод «Церсаніт» (30 тисяч гривень, найбільший місцевий спонсор), каменедробильний завод, «Техна», швейна фабрика та інші. Також було висловлено подяку керівництву промислово-економічного технікуму, яке дозволило безкоштовно проводити передсезонні тренування футболістів на базі закладу.
Одним із основних спонсорів ФК «Авангард» виступатиме Голова Верховної Ради України Володимир Литвин. Він, за словами Іванюка, вже до середини квітня пообіцяв забезпечити клуб екіпіруванням на суму біля 80 тисяч гривень (декілька комплектів форми, спортивні сумки, куртки тощо).
Намагається не залишатися осторонь футбольних справ і міська влада. Як повідомив секретар міської ради Василь Михальчук, рішенням сесії вже виділено 30 тисяч гривень на потреби ФК «Авангард». «Надіюсь, що ближче до літа можна буде підняти це питання знову й виділити ще», — додав Василь Іванович.
У цьому році планується дещо реконструювати стадіон «Авангард». Як зазначив начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту міської ради Володимир Гамма, на сьогодні очікується близько мільйона бюджетних коштів (щоправда, утричі менше, аніж спочатку запланували у кошторисі). Цю суму спрямують на облаштування якісних бігових доріжок. Також спробують подбати про встановлення табла, що є нормою для стадіонів, на яких проводяться матчі всеукраїнської першості. На жаль, знову на задній план відійшло питання ремонту туалету на стадіоні. Втім, можливо, в ході ремонтних робіт якусь «копійчину» викрають і на цей необхідний у місцях масового скупчення людей об’єкт.
n На полі «Авангарду» вже посіяли траву, а згодом мають наміри постелити нові бігові доріжкиПрисутні зійшлися на думці, що важливо правильно організувати роботу, аби реконструкція не завадила проведенню домашніх матчів. Не виключено, що деякі ігри обласного рівня проходитимуть у «Морському», а матчі чемпіонату України — на «Авангарді».
Оптимістично прозвучала інформація тренера Андрія Лося щодо складу команди. Судячи з прізвищ, він цілком боєздатний і, на перший погляд, спроможний досягти гідних результатів. На сьогодні в розпорядженні тренера перебуває 23 гравці, прізвища більшості з яких добре відомі місцевим любителям футболу. Лише чотири футболісти — немісцеві (двоє з Києва і двоє з Житомира). До команди повернулися її колишні лідери — Роман Весельський, Ігор Носарєв, Ярослав Корнійчук. Щоправда, є і втрати. Поки що невідомо, чи гратимуть у цьому сезоні за «Авангард» Михайло Войтович та один із кращих бомбардирів минулого року Євген Рябчук. Заявив про своє бажання повернутися до Новограда Юрій Перін, однак на заваді цьому — професійний контракт із клубом другої ліги «Шахтарем» зі Свердловська.
«Я хочу повернутися в рідне місто, грати за місцеву команду, але мій контракт діє ще півтора місяці. Бачу, що в Новограді збирається дуже гарна команда. Є стимул досягати високих результатів. Я спробую домовитися — можливо, вдасться вирішити питання з моїм нинішнім клубом щодо дострокового розірвання контракту», — патріотичні слова Періна публіка зустріла аплодисментами.
«Будемо робити ставку на наших, місцевих футболістів. Адже будувати команду, беручи за основу приїжджих, — значить не мати майбутнього», — резюмував із цього приводу Микола Іванюк.
Актуальне питання — коли ж нарешті почнуться офіційні ігри — поки що так і залишилося без відповіді. Як пояснили місцеві футбольні функціонери, календарі змагань будуть складені лише після того, як остаточно сформується склад учасників. А гальмує цей процес сумнозвісний конфлікт, що виник у футбольному керівництві області ще на початку минулого року. Щоправда, за попередньою інформацією старт чемпіонату України серед аматорів може відбутися вже 18 квітня. Тож, слідкуйте за анонсами в пресі й на інформаційних стендах. До речі, без інформаційної підтримки ФК «Авангард» не залишиться, пообіцяв Микола Іванюк.
Того ж дня ФК «Авангард» на полі у «Морському» провів товариську гру з минулорічним чемпіоном області — ФК «Бараші» з Ємільчинського району. Матч, більша частина якого пройшла під холодним дощем, минув у силовій боротьбі, але з мінімальною кількістю гольових моментів. Близько ста глядачів стали свідками, як кажуть, весняного футболу, що завершився закономірною нульовою нічиєю. Натомість наступного дня, у ще одному товариському поєдинку, ФК «Авангард» продемонстрував результативну гру й відвантажив одразу п’ять голів у ворота команди з Городниці. Остаточний рахунок — 5:2.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА